Hyppää sisältöön

Suosittu, suositumpi rukousseinä

Rukousseinä netissä ja mobiilisovelluksessa.

Rukousseinälle tulee keskimäärin 250 uutta esirukouspyyntöä vuorokaudessa. Samat aiheet näkyvät netissä ja mobiilisovelluksessa.

“Pyydän siunausta alkaneeseen viikkoon.” “Rukoilkaa perheemme puolesta.” “Kiitos Herra, kun kuulit rukouksemme!”

Sansan verkkosivuilla on “rukousseinä“, jolla kuka tahansa voi julkaista esirukouspyyntöjä ja käydä rukoilemassa toisten jättämien aiheiden puolesta. Rukousseinä on ollut vuonna 2015 toteutetun nettisivu-uudistuksen jälkeen kävijämäärältään kaikkein suosituin osio Sansan netissä.

Viimeisen vuoden aikana rukousseinällä kävijöiden ja jätettyjen rukousaiheiden määrä on kasvanut entisestään. Suuri osa kävijöistä tulee rukousseinälle joulukuussa 2017 julkistetun Domini Life-mobiilisovelluksen kautta.

Esimerkiksi syyskuun 2018 aikana rukousseinän ensimmäisellä sivulla oli Sansan nettisivujen kautta lähemmäs 17 000 sivun katselua ja Domini Life -sovelluksen kautta yli 19 000 sivun katselua. Kun Sansan nettisivuilla kävijät viipyvät yhdellä sivulla keskimäärin noin 2,5 minuuttia, syyskuussa rukousseinän etusivulla viivyttiin keskimäärin 4,5 minuuttia (Domini Lifen käyttäjät) ja lähemmäs 3,5 minuuttia (nettikäyttäjät).

Suomalainen uskoo rukouksen voimaan

Kristillisen näkemyksen mukaan rukous on sydämen puhetta Jumalan kanssa tai viipymistä Jumalan edessä. Rukous onkin osa monen suomalaisen arkea.

– On myös ehkä yllättävää, että peräti neljäsosa suomalaisista rukoilee kerran päivässä, ja jopa noin kolmannes rukoilee vähintään viikoittain tai useammin, valottaa Kirkon tutkimuskeskuksen Uskonnot Suomessa -hankkeen tutkimuskoordinaattori Jussi Sohlberg.

Rukousseinälle laitettavat esirukouspyynnöt ovat usein hyvin henkilökohtaisia. Apua pyydetään esimerkiksi taloudelliseen tilanteeseen, perheenjäsenten välisiin suhteisiin, sairauksiin ja töissä sekä opiskeluissa jaksamiseen. Myös katastrofit ja Suomessa tapahtuvat ajankohtaiset asiat kulkeutuvat rukousseinälle.

Viikon aikana rukousseinälle jätetään 15002000 rukouspyyntöä, tällä hetkellä keskimäärin noin 250 esirukouspyyntöä vuorokaudessa. Rukouspyyntöjä jätetään siis myös öisin. Toisen jättämän aiheen puolesta rukoillut voi klikata sydäntä merkiksi siitä, että on rukoillut. Usein sydämiä kertyy parikymmentä, jopa enemmänkin.

Rukousseinältä voi lukea suomalaisten hädän

–  Rukousseinän rukoukset tuovat minun silmiini ihmisten todellisen tilanteen Suomessa. Suosittelen kaikille papeille ja erityisesti järjestö- ja hallintopapeille, että he viivähtäisivät joka päivä viisi minuuttia tämän rukousseinän äärellä. Se avaa eri näkökulmia työhön kuin meidän strategiasuunnitelmamme, kertoo kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala ja jatkaa:

–  Rukous muuttaa maailmaa kahdella tavalla. Jumala vastaa rukouksiin haluamallaan tavalla. Ja toisaalta, kun paneudumme toistemme rukouspyyntöihin,  muuttaa se meitä sisältäpäin. Esirukous kasvattaa empatiaa ja ymmärrystä.

Rukous on lähetystyötä

Miten sinä haluat toteuttaa lähetyskäskyä? Sansa tarjoaa kolmea eri mahdollisuutta: Rukoile, Toimi ja Lahjoita. Rukousseinä haastaa toimimaan hyvän puolesta, sillä rukoilla voi milloin ja missä vain, eikä se maksa mitään. Jumala kuulee kaikki rukoukset ja Hän myös vastaa niihin. Ajallaan ja tavallaan.

Rukoile toisten puolesta tai jätä oma rukousaiheesi