Ukraina

Lahjoituskohteen kuva

UKRAINA: mediatyö

Kertymä 01.01.2024 - (nettilahjoitukset)

kerätty: 1625 €

tavoite: 35000 €

keskilahjoitus: 163 

lahjoituskertoja: 10 kpl

uusimmat: 255 € / kpl

4.6%

Lahjoita

Kertalahjoitus

Kuukausittain

Valitse lahjoitussumma klikkaamalla tai oikealle kirjoittamalla

Lahjoitit €, kohteelle Ukraina.

Ukrainan mediatyö tarvitsee varoja

Sansan kumppani, medialähetysjärjestö FEBC on lähettänyt ohjelmaa Ukrainaan lyhytaaltolähetyksinä 1940-luvulta lähtien. 1990-luvulla kommunismin kaaduttua radiotyö aloitettiin Ukrainan rajojen sisällä. Työ on merkittävää, sillä esimerkiksi nettikuuntelijoita on vuosittain 400 000 ja puhelujakin vastaanotetaan yli 10 000.

Aiemmin Sansa ei ole tukenut tätä työtä. Nyt jos koskaan Ukrainan kansa tarvitsee hyviä uutisia Jeesuksesta. Kristillisen ohjelmatarjonnan myötä voimme rohkaista sodasta kärsiviä ja valaa uskoa tulevaan.

FEBC:llä on tällä hetkellä kuusi FM-asemaa Ukrainassa. Usea maan itäosissa oleva radiomasto on saanut osumaa sodassa; Venäjä on tarkoituksellisesti kohdistanut iskuja mediainfrastruktuuriin.

Yksi FEBC:n masto on Pokrovstissa, lähellä Donbasia. Asemaa on jouduttu korjaamaan Venäjän toukokuun lopulla tekemien iskujen seurauksena. Aseman kuuluvuusalue on halkaisijaltaan noin 170 kilometriä ja kattaa laajalti myös Venäjän hallussa olevia Ukrainan alueita. Niinpä kuuntelijoissa on todennäköisesti myös sotilaita, molemmin puolin rintamalinjoja.

Luhanskissa sijainnut asema on Venäjän hallussa olevalla alueella. Se on tuhoutunut. Tätä kirjoitettaessa (3.6.2022) muut FEBC:n osuman saaneet lähettimet on saatu korjattua, mutta kustannuksia on syntynyt. Sen vuoksi FEBC on perustanut rahaston Ukrainan-mediatyön takaamiseksi ja vedonnut suoraan myös Sansaan, että suomalaiset tulisivat mukaan.

Uusi asema Zaporizhzhiaan

FEBC on saanut pystyyn uuden aseman uutisissakin monesti esillä olleeseen Etelä-Ukrainan Zaporizhzhiaan. Asema lähettää pääkaupungissa Kiovassa tuotettua ohjelmaa, mutta tavoitteena on saada tuotettua myös paikallista ohjelmaa. Toiminnassa on myös FEBC:n nettiradio, Radio M.

Esimerkkejä FEBC-Ukrainan ohjelmista

Kun perusturvallisuus järkkyy, moni etsii turvaa Jumalasta. Nyt on tärkeä kertoa ukrainalaisille Jeesuksesta ja tuoda horisonttiin toivon näköaloja.

Sodan haavoittama on sielunhoidollinen ohjelma, joka lohduttaa tuhansia kuuntelijoitaan. Ohjelman juontaja Eugene vierailee rintamalla ja rintamasotilaiden kotona ymmärtääkseen sotilaiden sekä heidän omaistensa henkisiä ja hengellisiä haasteita. Kysymykset puhuttelevat laajasti muutakin väestöä, kuten miljoonia maan sisäisiä pakolaisia.

Donbas UA on itäisen Ukrainan asukkaiden kysymyksille suunniteltu ohjelma.

#HenkilöNimeltäOlesya kannustaa kuuntelijoita vaikuttamaan ympäristöönsä sen sijaan, että he tulisivat passiivisesti ympäristön vaikuttamiksi.

Olen onnellinen nainen auttaa naisia elämään merkityksellistä elämää.

Mielenkiintoista-ohjelma paneutuu luonnon ihmeellisyyksiin.

Kuka hän on? on ohjelma maailman ikonisimmasta persoonasta.

Eri ryhmille on erilaisia ohjelmia: lasten- ja perheohjelmia, rationaalisille ohjelmia tieteen ja uskon välisistä kysymyksistä, omakohtaiseen kasvuun tähtääviä ohjelmia ja kevyempää ohjelmatarjontaa. Eräs toimittaja on pitänyt netissä myös päivittäistä rukoushetkeä.

Pidä lähetys käynnissä – tule kuukausilahjoittajaksi

Tee tärkeä päätös. Pienikin summa kuukausittain lahjoitettuna takaa säännöllisen tuen tämän tärkeän työmuodon jatkamiseksi. Toimit samalla monelle ukrainalaiselle “kummina”, joka mahdollistaa pääsyn kristillisten ohjelmien pariin.


Varojen käyttö: Lahjoitus käytetään Ukrainassa FEBC:n ja TWR:n kautta lahjoittamisvuonna tai kahtena lahjoittamista seuraavana vuonna. Mikäli lahjoitusvaroja tulee enemmän kuin tälle kohteelle on tarpeen, ylijäämä käytetään medialähetystyöhön Sansan tai yhteistyökumppanien kautta.

Tarinoita alueelta

Eräs nainen oli kuuntelemassa FEBC:n rukousohjelmaa, samalla kun naapuritaloon osui ohjus. Hän itsekin tunsi räjähdyksen ja yksi hänen huoneistonsa ikkuna hajosi. Naapuritalosta kuului huutoa. Nainen kirjoitti rukouspyynnön asemalle tilanteesta. Muutaman minuutin päästä hän kirjoitti toisen viestin ja sanoi, ettei ole enää niin peloissaan. Sydämeen on tullut rauha, siitä huolimatta, että tiesi alueensa olevan vihollisen tulituksen kohteena.

Palaute Ukrainasta

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muita lahjoituskohteita

Rohkaisua Raamatusta

Kaifas Jeesuksesta ja hajallaan olevista Jumalan lapsista

“Ettekö te käsitä, että jos yksi mies kuolee kansan puolesta, se on teille parempi kuin että koko kansa joutuu tuhoon?» Tämä ei ollut hänen oma ajatuksensa, vaan sen vuoden ylipappina hän lausui ennustuksen: Jeesus oli kuoleva kansan puolesta, eikä vain sen kansan puolesta, vaan kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.”

Joh. 11:50-52

Osion kuva

Lisätietoja mediatyöstä Venäjällä

Lahjoita medialähetystyölle Ukrainassa

Lahjoita kohteeseen
Kaikki lahjoituskohteet