skip to Main Content

Ukraina: Toivon sanomaa

Ukrainan mediatyö tarvitsee akuutisti apuamme. Ukrainalaiset kaipaavat hyviä uutisia ja toivon sanomaa!

Ukrainan mediatyö tarvitsee varoja

Sansan kumppani, medialähetysjärjestö FEBC on lähettänyt ohjelmaa Ukrainaan lyhytaaltolähetyksinä 1940-luvulta lähtien. 1990-luvulla kommunismin kaaduttua radiotyö aloitettiin Ukrainan rajojen sisällä. Työ on merkittävää, sillä esimerkiksi nettikuuntelijoita on vuosittain 400 000 ja puhelujakin vastaanotetaan yli 10 000.

Aiemmin Sansa ei ole tukenut tätä työtä. Nyt jos koskaan Ukrainan kansa tarvitsee hyviä uutisia Jeesuksesta. Kristillisen ohjelmatarjonnan myötä voimme rohkaista sodasta kärsiviä ja valaa uskoa tulevaan.

Katso video FEBC-Ukrainan mediatyöstä!

Radioasemat uhattuina

FEBC:llä on tällä hetkellä kuusi FM-asemaa Ukrainassa. Usea maan itäosissa oleva radiomasto on saanut osumaa sodassa; Venäjä on tarkoituksellisesti kohdistanut iskuja mediainfrastruktuuriin.

Yksi FEBC:n masto on Pokrovstissa, lähellä Donbasia. Toistaiseksi se on 50 kilometrin päässä Venäjän joukoista. Pokrovstin asemaa on jouduttu korjaamaan Venäjän toukokuun lopulla tekemien iskujen seurauksena. Aseman kuuluvuusalue on halkaisijaltaan noin 170 kilometriä ja kattaa laajalti myös Venäjän hallussa olevia Ukrainan alueita. Niinpä aseman kuuntelijoissa on todennäköisesti myös sotilaita, molemmin puolin rintamalinjoja.

Luhanskissa sijainnut asema on Venäjän hallussa olevalla alueella. Se on tuhoutunut. Tätä kirjoitettaessa (3.6.2022) muut FEBC:n osuman saaneet lähettimet on saatu korjattua, mutta kustannuksia on syntynyt. Sen vuoksi FEBC on perustanut rahaston Ukrainan-mediatyön takaamiseksi ja vedonnut suoraan myös Sansaan, että suomalaiset tulisivat mukaan.

Uusi asema Zaporizhzhiaan

FEBC on saanut pystyyn uuden aseman uutisissakin monesti esillä olleeseen Etelä-Ukrainan Zaporizhzhiaan. Asema lähettää pääkaupungissa Kiovassa tuotettua ohjelmaa, mutta tavoitteena on saada tuotettua myös paikallista ohjelmaa.

Toiminnassa on myös FEBC:n nettiradio, Radio M.

Ohjelmatarjonta on monipuolista

Pommisuojassa on tekeminen vähissä, mutta kännykällä voi kuunnella myös FEBC:n rohkaisevia ohjelmia.

Kun perusturvallisuus järkkyy, moni etsii turvaa Jumalasta. Nyt on tärkeä kertoa ukrainalaisille Jeesuksesta ja tuoda horisonttiin toivon näköaloja.

Tässä esimerkkejä FEBC-Ukrainan monipuolisista ohjelmista:

Sodan haavoittama on sielunhoidollinen ohjelma, joka lohduttaa tuhansia kuuntelijoitaan. Ohjelman juontaja Eugene vierailee rintamalla ja rintamasotilaiden kotona ymmärtääkseen sotilaiden sekä heidän omaistensa henkisiä ja hengellisiä haasteita. Kysymykset puhuttelevat laajasti muutakin väestöä, kuten miljoonia maan sisäisiä pakolaisia.

Donbas UA on itäisen Ukrainan asukkaiden kysymyksille suunniteltu ohjelma.

#HenkilöNimeltäOlesya kannustaa kuuntelijoita vaikuttamaan ympäristöönsä, sen sijaan että he tulisivat passiivisesti ympäristön vaikuttamiksi.

Olen onnellinen nainen auttaa naisia elämään merkityksellistä elämää.

Mielenkiintoista-ohjelma paneutuu luonnon ihmeellisyyksiin.

Kuka hän on? on ohjelma maailman ikonisimmasta persoonasta.

Eri ryhmille on erilaisia ohjelmia: lasten- ja perheohjelmia, rationaalisille ohjelmia tieteen ja uskon välisistä kysymyksistä, omakohtaiseen kasvuun tähtääviä ohjelmia ja kevyempää ohjelmatarjontaa. Eräs toimittaja on pitänyt netissä myös päivittäistä rukoushetkeä.

Lahjoita Ukrainan mediatyölle – tarve on suuri

Jotta hyviä uutisia voidaan Ukrainassa levittää jatkossakin, FEBC-Ukrainan rahoitus on saatava turvattua.

Lahjoituksesi kohdistuu kriittisten toimintojen varmistamiseen tilanteessa, jossa uhka uusista iskuista lähetinkalustoa vastaan on päivittäinen. Tukesi turvaa osaltaan FEBC-Ukrainan tuottamien ohjelmien kuulumisen eri puolilla maata, poikkeustilanteesta huolimatta. Lahjoitusvarat käytetään FEBC-Ukrainan lähetinkaluston korjauksiin, ylläpitoon, uusien asemien perustamiseen, radioiden jakamiseen ihmisille, sielunhoitajien palkkaamiseen sekä radioasemien muun toiminnan jatkamiseen.

Ukrainan mediatyö tarvitsee apumme, ja ukrainalaiset kaipaavat hyviä uutisia. Jeesus on maailman paras uutinen.

Katso Arto Antturin rukousvetoomus 27.2.2022

Lahjoita Ukrainaan FEBC:n toiminnan varmistamiselle on pikainen tarve!

Lahjoittaa voi:

  • sähköisesti tällä sivulla
  • viitenumerolla: 7111 92100 lahjoitustilille: FI 37 5062 0320 0320 18
  • MobilePay 44744, tekstikenttään UKRAINA

Lapsi vaatii sodan lopettamista Ukrainassa.

Sansa yhtyy Luterilaisen maailmanliiton kannanottoon, joka vaatii välitöntä tulitaukoa Ukrainaan sekä rauhan palauttamista. Sansan Ukraina-keräys on yhä käynnissä. Kuva: Envato Elements.

Sansan keräys Ukrainan pakolaisapuun tuotti 41 051 euroa!

Ukraina on sotatilassa, ja pakolaisten määrä on valtava. Sansa on mukana tukemassa sodan jalkoihin joutuneita. 10.3.2022 toimitimme 26 300 euroa LML:n kautta Ukrainan pakolaisapuun. Kesäkuussa 2022 toimitamme loppuosan 31.5.2022 asti kerätystä Ukrainan pakolaisavun tuotosta. Suurkiitos kaikille lahjoittaneille. 1.6.2022 alkaen Ukrainaan kerätyt varat kohdistetaan yllä kuvattuun FEBC-Ukrainan työhön.


Varojen käyttö:
FEBC-Ukrainan lähetysten varmistamiseen tilanteessa, jossa mm. uhka iskuista lähetinkalustoa vastaan on päivittäinen.


Evankelioivat ohjelmat ovat siunauksena monelle.

Evankelioivat ohjelmat

Evankelioivat ohjelmat siunaavat katsojiaan ja kuuntelijoitaan kertomalla Jeesuksesta ja kristillisen uskon perusteista. Viedään yhdessä ilosanomaa!

lahjoituskohteet-evankeliumia

Parempia uutisia

Ajankohtaiset uutiset vaihtelevat kriisistä toiseen. Meillä on kerrottavana huonojen uutisten sijaan paljon parempi: evankeliumi.

lahjoituskohteet-lahetit

Lähetit

Lähetys- ja projektityöntekijämme antavat medialähetystyölle kasvot. Ole mukana lähettämässä!

lahjoituskohteet-yleiskannatus copy

Yleiskannatus

Tue medialähetystyötä siellä, missä varoja tarvitaan eniten juuri nyt.

lahjoituskohteet-afrikka

Afrikan mediatyö

Sansan tukemat radio-ohjelmat tuovat toivoa Saharan eteläpuolella asuville afrikkalaisille viidellä kielellä.

lahjoituskohteet-indonesia

Indonesia

Evankeliumi etenee Indonesiassa. Keräämme varoja mm. radio-ohjelmiin, kriisiradiotyöhön sekä koulutukseen.

lahjoituskohteet-intia

Intia

Viemme evankeliumin 14 kielellä nopeasti, helposti ja edullisesti yli puolen miljardin intialaisen ulottuville.

lahjoituskohteet-iran

Iran – SAT-7 Pars

SAT-7 Parsin farsinkielisten tv-ohjelmien näkyvyysalueella asuu satoja miljoonia ihmisiä, joista moni etsii totuutta, toivoa ja kestävää perustusta elämälleen.

lahjoituskohteet-israel

Israel

Israelissa Jeesukseen uskovien juutalaisten määrä on hyvässä kasvussa – mediatyö vaikuttaa.

Japanilaisia nuoria koulupuvut päällä.

Japani

Japanissa tuemme Keikon kirjelaatikko -ohjelman tuotantoa. Ohjelmassa mm. rukoillaan kuuntelijoiden puolesta.

lahjoituskohteet-kambodzha

Kambodža

Evankeliumi ristillä kuolleesta ja ylösnousseesta Jeesuksesta avaa kärsineen kansan haavoille sovituksen mahdollisuuden.

lahjoituskohteet-keskiaasia

Keski-Aasia

Medialähetys on mahdollista myös siellä, minne lähetystyöntekijät eivät pääse. Tule mukaan Keski-Aasian Toivoa naisille -työhön!

lahjoituskohteet-kiina

Kiina

Ihmisen yksi perustarve on tulla nähdyksi. Vuorovaikutteisen median avulla yhä useampi kiinalainen tavoitetaan yksilöllisesti evankeliumilla.

lahjoituskohteet-mongolia

Mongolia

Mongolian perheradio kertoo Jeesuksesta ja antaa vastauksia taivaskaipuuseen.

lahjoituskohteet-rkk

Raamattu kannesta kanteen -ohjelma

Raamattu kannesta kanteen on Radio Dein kuunnelluimpia ohjelmia. Poikkeusaikoina kuuntelijamäärä on kasvanut myös netissä ja mobiilisovelluksella.

lahjoituskohteet-toivoanaisille-2022

Toivoa naisille!

Toivoa naisille on kansainvälinen rukousliike, joka tuottaa ohjelmia naisille ja perheille sekä haastaa rukoilemaan. Sunnuntaina 13.3.2022 oli Sansan kolehtipyhä Toivoa naisille -työn hyväksi. Vielä voit osallistua!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku