Hyppää sisältöön

Yhteys muodostettu uskon ja median kautta

Lähde-lehden pääkirjoituskuvassa Juha Auvinen.

Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus Lähde-lehdessä.

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) viettää Yhteys muodostettu -teemalla 45. toimintavuottaan 2018. Teema kuvaa kolmea asiaa: Ensiksi se kuvaa yhteyttä, jonka Jumala on Jeesuksessa Kristuksessa muodostanut ihmiseen. Toiseksi se kuvaa kansojen ja kristittyjen välistä yhteyttä. Kolmanneksi teema kuvaa median luomaa yhteyttä.

Juhlimme myös Intian-työn 30. vuotta. Työ Intiassa alkoi kurukhinkielisillä radio-ohjelmilla, jotka jatkuvat yhä. Ohjelmia tuottaa Luoteis-Intian evankelis-luterilainen Gossner-kirkko ja ne radioi TWR-Intia. Lisäksi Intiassa radioidaan Sansan tuella ohjelmia 13 muulla kielellä, lähetetään viikoittain hindinkielisiä televisio-ohjelmia ja jaetaan erikielisiä sisältöjä digitaalisin välinein. Sansan kustantamien sisältöjen vaikutuspiirissä on 578 miljoonaa intialaista.

Lisäksi Sansa rahoittaa Intian luterilaisten kirkkojen ja TWR-Intian koulutusyhteistyötä Luterilaisen maailmanliiton viestintähankkeessa. Sen tarkoituksena on vahvistaa kirkkojen mediaosaamista ja tavoittavuutta.

Kokonaisuudessaan Sansan työ ulkomailla vuonna 2018 tapahtuu 36 kielellä yli 20 maassa. Työn painopiste on Aasiassa ja Lähi-idässä, mutta jatkuu myös Afrikassa ja Euroopassa. Viime vuonna aloimme tukea TWR:n kazakinkielistä Toivoa naisille -ohjelmaa. Uutuutena tänä vuonna ovat tadžikinkieliset televisio-ohjelmat, jotka tuottaa SAT-7 Pars.

Median käyttö painottuu karkeasti jaotellen Aasiassa digitaaliseen mediaan, kuten FEBC:n kanssa tuotetut ja kehitettävät mobiilisovellukset, Lähi-idässä satelliittitelevisioon ja Afrikassa radioon. Euroopassa ihmiset seuraavat kaikkia välineitä. Sansa yhteistyökumppaneineen vie evankeliumin tänä vuonna jälleen noin kahden miljardin ihmisen ulottuville.

Vuoden tavoitteina ovat digimedian käytön kehittäminen, kumppanuuksien syventäminen, arvioinnin ja tutkimuksen kehittäminen sekä verkostojen ja vapaaehtoistyön tukeminen. Panostamme uusien työntekijöiden palkkaamiseen ja lähettämiseen.

Suomessa medialähetystyön tunnettuutta vahvistavat Raamattu kannesta kanteen -radio-ohjelma ja mobiilisovellukset, Toivoa naisille -työ ja medialähetyksen pienryhmät, mediakoulutus nuorille, seurakunta- ja hiippakuntatapahtumat sekä Medialähetyspäivät.

Uusi Domini Life -mobiilisovellus vahvistaa kristittynä elämistä, jakaa lähetystietoutta ja kutsuu rukousrintamaan. Kutsumme mukaan medialähetystyöhön kaikkia kristittyjä ja seurakuntia.

Toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus helmikuun Lähde-lehdestä 1/2018.