Hyppää sisältöön

Sansa lähettää 40 000 euroa Ukrainaan

Eduard Kurilenko ja tiimiläisiä Donetskin alueella.

Medialähetysjärjestö FEBC-Ukrainan maajohtaja Eduard Kurilenko (keskellä) sekä radiotiimiläiset Irina ja Evgeniy kävivät tapaamassa kuuntelijoita Donetskin alueella. Yhdessä paikallisen kirkon kanssa he järjestivät sotilaille myös ruokajakelua. Kyltin takaa alkaa etulinja. Kuva: Radio M.

Sansan ukrainalainen kumppani Radio M (FEBC-Ukraina) jatkaa työtään sodan keskellä. Perustyön eli radiolähetysten ohella aseman työntekijät jalkautuvat myös sotilaiden pariin.

Esimerkiksi lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Radio M ruokki 500 sotilasta ja kertoi heille samalla Jeesuksesta. Tiimi jakoi sotilaille myös radioita. Radio M:n ohjelmapäällikkö Maxim palvelee tällä hetkellä sotilaspappina etulinjassa.

Sansa lähettää Radio M:n tukemiseksi 40 000 euron avustuksen. Sen turvin radioasema saa hankittua kahteen studioon varavoimalaitokset, sillä Kiovassa sähkö on poikki useita tunteja päivässä. Samoin Radio M voi palkata ruuhkautuneeseen puhelinpalveluun kolme uutta asiantuntijaa.

Kuuntelijoiden yhteydenotot ovat sodan aikana lisääntyneet merkittävästi. Avustus mahdollistaa lisäkoulutuksen puhelin- ja nettipalvelun työntekijöille, jotka keskustelevat monenlaisista traumoista kärsivien ja myös hengellisiä kysymyksiä pohtivien ukrainalaisten kanssa.

Rukouskirjoja rintamalle

– Olemme kuulleet monia tarinoita sotilaista, jotka ovat rukouskirjasta lukeneet puhelinpalvelustamme ja siten osanneet hakea apua, Radio M:sta kerrotaan.

Pieni osa Sansan avustuspotista käytetään näiden rukouskirjojen painatuskuluihin. Sotilaille ja lähellä rintamaa asuville jaettavissa pienissä kirjoissa on rukousten ohella tietoa puhelin- ja nettipalvelusta.

Helmikuuksi on suunnitteilla koulutustapahtuma radioaseman henkilökunnalle sekä puhelin- ja nettipalvelun työntekijöille. Suomalaisavustuksen turvin Radio M järjestää myös tilaisuuksia sotilaiden perheille.

Radio M on Sansan kumppanin, kansainvälisen medialähetysjärjestö FEBC:n Ukrainassa toimiva radioasemaverkosto. Sillä on neljä studiota ja kahdeksan paikallisasemaa eri puolilla maata. Sodan vuoksi osa studioista on siirretty väliaikaisesti Länsi-Ukrainaan.

Ukraina-keräys jatkuu yhä

Vuonna 2022 Sansa lähetti runsaat 42 000 euroa ukrainalaisten pakolaisten auttamiseen Luterilaisen maailmanliiton (LML) kautta. Tuki kanavoitiin paikallisten luterilaisten seurakuntien ja muiden yhteistyötahojen kautta Puolaan, Slovakiaan, Unkariin ja Romaniaan tulleille sekä Ukrainan sisäisille pakolaisille. 

Sansan Ukraina-keräys maassa tehtävän kristillisen mediatyön tukemiseksi jatkuu. Lahjoita nyt!

Lahjoita Ukrainan medialähetystyölle

Lahjoita kohteeseen