Hyppää sisältöön

Eurolla vuoden ohjelmat yhdelle ihmiselle

Poikia television ääressä pakolaisleirillä Libanonissa.

Arabimaissa katsotaan paljon televisiota, ja pandemia-aikana median käyttö on lisääntynyt entisestään. Kuva pakolaisleiriltä Libanonista: SAT-7.

Sansassa juhlitaan tänä vuonna arabiankielisen työn 40-vuotista taivalta. Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa on syntynyt radio- ja TV-ohjelmien kautta paljon uusia Jeesukseen uskovia, mutta edelleen on niitä, jotka eivät ole kuulleet vielä evankeliumia.

Arabiankielisillä radio- ja tv-ohjelmilla on tärkeä tehtävä viedä sanoma Jeesuksen sovitustyöstä sinne, missä sitä ei ole vielä kuultu. On alueita, joissa evankeliumia ei voi julistaa avoimesti ja joihin ei voi lähettää lähetystyöntekijöitä.

Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa kristityt ovat vähemmistöä. Useimmissa maissa kristittyjen määrä on pieni, mutta poikkeuksiakin löytyy. Esimerkiksi Syyriassa ja Egyptissä kristittyjä on noin kymmenen prosenttia, Omanissa seitsemän prosenttia ja Libanonissa peräti 36 prosenttia. Monissa Arabian niemimaan maissa kristityt ovat pääasiassa vierastyöläisiä.

Jotkut Lähi-idän maat kärsivät jatkuvista konflikteista, ja monenlainen kärsimys leimaa alueella elävien ihmisten elämää. He tarvitsevat kipeästi evankeliumin tuomaa rauhaa, toivoa ja pohjaa elämälleen.

Televisio on suosittu media

Sansa on ollut mukana välittämässä arabiankielisiä radio-ohjelmia jo 40 vuotta. Satelliitti-tv-ohjelmat tulivat mukaan 2000-luvulla. Myös internet ja mobiiliteknologia ovat yleistyneet kristillisten ohjelmien kanavina. Yksistään SAT-7 Arabic ja SAT-7 Kids -kanavien ohjelmat näkyvät 500 miljoonalle ihmiselle. Ohjelmilla onkin paljon seuraajia.

Arabimaissa katsotaan mielellään paljon televisiota. Koronapandemian myötä median käyttö on lisääntynyt entisestään.

− SAT-7 on meille ainoa keino saada hengellistä ravintoa. Pidän erityisesti kristillisistä lauluista, sillä ne tuovat iloa ja toivoa kaikkien vaikeuksien keskelle, irakilainen katsoja kirjoittaa.

Iloitsemme Sansassa kaikista uskon löytäneistä. Se tarkoittaa, etteivät ohjelmat eikä työmme ole menneet hukkaan. Esittelemme tämän vuoden aikana 12 tarinaa, joissa medialähetystyön koskettamat ihmiset Pohjois-Afrikasta Aasiaan kertovat, miten Jumalan rakkaus muutti heidän elämänsä.

Jeesus ilmestyi unessa

Algerialainen Hussein alkoi pohtia, kuka Jeesus todella on, kun hän kuuli evankeliumin ensimmäistä kertaa kylässään vuonna 1990. Elämän antaminen Jumalalle tuntui vaikealta, koska Hussein rakasti musiikkia ja laulamista juhlissa. Eräänä yönä hän näki unen, jossa Jeesus ilmestyi hänelle.

− Sen jälkeen olin vakuuttunut, että Jeesus todella on olemassa, ja otin Hänet vastaan elämääni. Minusta tuli uusi luomus Hänessä. Näkemykseni elämästä muuttui ja sain toivon.

Hussein oli yksi kylän ensimmäisistä uskovista.

− Kokoonnuimme kristittyjen joukolla tyhjässä kaupassa. Kun meitä tuli lisää, kokoonnuimme pellolla, autotallissa ja pienessä rakennuksessa, kunnes saimme rakennettua omankirkon. Monet ovat antaneet elämänsä Jeesukselle.

Katsojasta ohjelmien tekijäksi

Kristilliset ohjelmat eivät ainoastaan synnytä uusia kristittyjä, vaan monista uskon löytäneistä kasvaa vastuunkantajia. Tunisialainen Samia Kessai tutustui SAT-7:n ohjelmiin sattumalta 1990-luvulla selaillessaan kanavia.

− Muistan hyvin, kuinka paljon itkin nähdessäni Jeesuksen ristillä. Kutsuin äitini ja veljeni katsomaan elokuvaa kanssani, kun se näytettiin uudelleen. Seurasin kanavan ohjelmia kolmen vuoden ajan, sillä janosin totuutta.

Muutettuaan opiskelujen vuoksi Tunisiin Samia sai yllätyksekseen erään kirjakaupan myyjältä lahjaksi Raamatun. Sen seurauksena hän otti Jeesuksen vastaan elämäänsä. Vuodesta 2011 hän on tuottanut yhdessä miehensä kanssa ohjelmia SAT-7:lle ja toimii myös kanavan juontajana.

− Teen tätä työtä iloiten. Minulle on etuoikeus palvella kanavaa, joka auttoi minua löytämään totuuden ja oikean tien, Jeesuksen Kristuksen. Kiitän Jumalaa SAT-7:stä ja sen ohjelmista. Rukoilemme, että Jumala käyttäisi kanavaa johdattamaan monia uskoon.

Jo eurolla iso vaikutus

Sansa jatkaa arabiankielisten ohjelmien sekä kansallisten työntekijöiden tukemista. Voit auttaa meitä välittämään hyvää sanomaa niille miljoonille ihmisille, jotka eivät ole vielä kuulleet Jeesuksesta.

Yhdellä eurolla saadaan tehtyä peräti vuoden satelliitti-tv-ohjelmat yhdelle ihmiselle. Yhdessä voimme tavoittaa suuren määrän toivoa ja totuutta kaipaavia sydämiä.

Seuraa Katso ihmistä -vuositeemamme viestintää. Joka kuukausi tulee uusi tarina: 12 kuukautta, 12 tarinaa.

Elina Uusikylä

Kirjoitus on julkaistu Lähde-lehdessä 1/2021. …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Lahjoita nyt >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Flahjoituskohteet%2Fsat-7%2F|||”]Jo 25 miljoonaa ihmistä katsoo SAT-7:n ohjelmia. Tule sinäkin mukaan vaikuttavaan viestintään!