Hyppää sisältöön

Iranilaissyntyinen Parastoo tekee kristillisiä tv-ohjelmia Iranin nuorille

Parastoo Poortaheri tv-studiossa.

Nuoresta iästään huolimatta Sansan kansallisella työntekijällä Parastoo Poortaherilla on takanaan jo pitkä ura televisiossa. Kuva: SAT-7.

Kuinka Iranissa syntynyt ja lapsuutensa elänyt Parastoo Poortaheri päätyi Kyprokselle tekemään kristillisiä televisio-ohjelmia?

Parastoo Poortaheri oli 9-vuotias, kun hänen äitinsä muutti avioeron jälkeen Iranista Kyprokselle. Siellä äiti kuuli evankeliumin ja kääntyi kristityksi. Tyttö jäi Iraniin ensin isoäidille ja tämän kuoltua tädille. 14-vuotiaana myös Parastoo muutti Kyprokselle, mitä äiti oli toivonut koko ajan. Heti ensimmäisenä sunnuntaina äiti vei hänet kirkkoon.

− Puhelimessa äiti oli aina sanonut, että minun pitäisi rukoilla Jumalaa Jeesuksen nimessä. Itse taas ajattelin, että jos tarvitsen jotain, pyydän sitä Jumalalta ilman kenenkään toisen nimeä, Parastoo kertoo.

Seurakunnassa nuori tyttö kohtasi valtavaa ystävällisyyttä ja lämpöä niin iranilaisten kuin muidenkin taholta. He sanoivat rukoilleensa paljon hänen puolestaan, mikä oli uutta ja yllättävää.

− Kristinuskossa minua viehätti ajatus Jumalalle puhumisesta. Voin jutella hänelle samoin kuin ystävälle, ilman minkäänlaista pelkoa. Pidin myös iloisista ylistyslauluista. Iranissa rukoileminen tuntui vaikealta. Rukoileminen tapahtui arabiaksi, ja sanat täytyi muistaa ja osata lausua oikein, muuten rukous oli mitätön. En edes ymmärtänyt suurinta osaa rukouksen sanoista. Lapsena rukoilin persian kielellä, mutten tiennyt, kuultiinko rukoukseni.

Henkilökohtainen suhde Jumalaan oli uutta

Seurakunnassa kohdattu kristinusko teki suuren vaikutuksen. Osallistuttuaan myös raamatunopetukseen parin kuukauden ajan Parastoo Poortaheri oli valmis sanomaan äidille, että haluaa antaa sydämensä Jeesukselle.

− Aluksi minulla oli joitakin pelkoja kristinuskoa kohtaan. Pelkäsin esimerkiksi, mitä tapahtuisi, jos kristityksi kääntymisen jälkeen huomaisin, että kaikki onkin valhetta. En kuitenkaan ollut kovin sitoutunut Iranin uskontoon. Minulla ei myöskään ollut aiemmin henkilökohtaista suhdetta Jumalaan, Parastoo kertoo.

− Monet pelkoni hävisivät, ja tunsin rukouksessa pääseväni lähelle Jumalaa. En ole vieläkään päässyt kaikista peloistani, mutta nyt tiedän, mitä tehdä, kun ne tulevat esille. Vien kaikki asiani Jumalalle ja jätän ne hänen käsiinsä.

Vanhempien avioeron jälkeen Parastoon yhteydet isään katkesivat.

−  Uskoon tultuani sain Taivaallisen Isän ja minusta tuli hänen lapsensa. Monet nuoret kipuilevat saman asian kanssa, ja siksi kerron mielelläni Jumalasta, joka voi muuttaa heidänkin elämänsä.

Töihin televisioon 16-vuotiaana

Parastoo Poortaherin ura farsinkielisellä SAT-7 Pars -kanavalla alkoi – koulun ohessa – viikoittaisen, nauhoitetun nuortenohjelman juontamisella vuonna 2005, jolloin hän oli vasta 16-vuotias. Vähitellen työtä ja vastuuta annettiin lisää. Työn ohessa hän myös suoritti media-alan tutkinnon yliopistossa.

− SAT-7 Parsilla työskenteleminen syventää uskoani. On tärkeää opiskella Raamattua, jotta osaan välittää sitä katsojille. Kiittäminen rukousvastauksista ja Jumalan johdatuksesta auttaa uskoon juurtumisessa ja kristittynä kasvamisessa. Minua rohkaisee, kun näen eri taustoista tulevien kristittyjen toimivan yhdessä ja tekevän työtä saman päämäärän eteen, Parastoo iloitsee.

Sansan kansallisena työntekijänä toimiva Parastoo on farsinkielisen SAT-7 Pars -kanavan lastenohjelmien koordinaattori, juontaja ja käsikirjoittaja. Tällä hetkellä hän tuottaa ja juontaa nuortenohjelmaa Hashtag (# eli aihetunniste).

Lähde: SAT-7