Hyppää sisältöön

Indonesian kristilliset radioasemat perustivat oman etujärjestön

Indonesiassa perustettiin kristillisten paikallisradioiden etujärjestö.

Indonesiassa toimii lähes sata kristillistä paikallisradiota. Ne ovat hiljattain perustaneet etujärjestön, jonka vastuutehtävissä on kaksi johtajaa Sansan yhteistyökumppaneista. Kuva: JAPRI.

Indonesiassa perustettiin helmikuussa kristillisten radioasemien liitto, Jaringan Pelayanan Radio Indonesia (JAPRI). Etujärjestön tarkoituksena on vahvistaa Indonesian kristillisten radioasemien toimintaedellytyksiä.

Valtaosa indonesialaisista on muslimeja, mutta maan valtiomuoto ja laki takaavat toimintamahdollisuuden myös muille uskonnoille. Indonesiassa toimii nykyisin lähes sata kristillistä paikallisradiota.

Monet kristilliset radioasemat ovat kärsineet rahoitusvaikeuksista. Myös hyvistä ohjelmista ja ohjelmien tekijöistä on pulaa. Moni radio on joutunut myymään asemansa veloista selvitäkseen. Usein ostajana on muslimitaho, joka muuttaa kanavan islamradioksi.

− Koronaviruksen vuoksi radioasemat ovat entistä vaikeammassa tilanteessa. Koska ihmiset eivät voi liikkua ostoksilla vapaasti, yritykset eivät mainosta tuotteitaan. Ja koska kirkot ovat kiinni, seurakunnat eivät voi kerätä kolehtia eikä niillä ole rahaa tukea radiotyötä. Tilanne on hyvin vaikea, sanoo Sansan Aasian aluepäällikkö Ilkka Kastepohja.

“Tarvitsemme suomalaisten esirukouksia”

Uuden etujärjestön johtajana toimii Sansan yhteistyökumppanin FEBC-Indonesian operatiivinen johtaja Jimriance Efraim. Evankeliointitiimin johtoon valittiin Sansan kumppanin TWR:n Kakkois-Aasian aluejohtaja Utomo Santosa.

Jimriance Efraimin mukaan etujärjestö vahvistaa neuvotteluasemia, kun kristilliset radiot hakevat valtiolta toimilupaa tai neuvottelevat yhteistyöstä kaupallisten toimijoiden kanssa.

Liiton suunnitelmissa on mahdollistaa laadukkaiden ohjelmien vaihtaminen asemien kesken, koska monella asemalla on liian vähän omaa ohjelmatuotantoa. Suunnitelmissa on myös kouluttaa toimittajia ja neuvoa markkinoinnissa. Efraimin visiona on pitää nykyiset radioasemat toimintakykyisinä:

− Yhtään radioasemaa ei myydä enää pois vaan vahvistetaan niiden toimintaedellytyksiä, niin että jokainen asema julistaa kirkkaasti hyvää uutista Jeesuksesta Kristuksesta. Tämän toteutumiseksi tarvitsemme myös suomalaisten ystävien esirukouksia.