Hyppää sisältöön

Kambodžassa kuunnellaan naistenohjelmaa myös muistitikulta ja cd-levyltä

Navy So

Kambodžan Toivoa naisille -työtä koordinoi Navy So. Kuva: TWR.

Toivoa naisille -radio-ohjelma herättää Kambodžassa niin paljon mielenkiintoa, että ohjelman tallenteita haetaan medialähetysjärjestö TWR:n toimistosta.

Toivoa naisille -työn koordinaattori Navy So kertoo useista vieraista, jotka ovat poikenneet hakemaan muistitikulle tai cd-levylle tallennettuja ohjelmia. Yksi kävijöistä on Good News Mission -kirkon pastori NhikVanna, joka kiinnostui ohjelmasta kuultuaan siitä välähdyksen radiossa.

– Hän halusi viedä ohjelman jaksoja kerran kuussa kokoontuvan seurakunnan ryhmän käyttöön. Hän uskoi, että erityisesti terveyteen liittyvistä aiheista olisi hyötyä ja Raamatun opetus toisi rohkaisua, Navy So kertoo.

Seurakunnat hyödyntävät ohjelmaa

Toivoa naisille -ohjelma koostuu kahdesta 15 minuutin osuudesta. Toinen käsittelee arkisia asioita kuten terveyttä, ihmissuhteita tai vaikkapa kasvimaan perustamista. Toinen osuus tuo mukaan hengellisen ulottuvuuden. Vastauksia etsitään Raamatusta.

Samanlaisia ohjelmia lähetetään 76 kielellä eri puolilla maailmaa. Kambodžassa ohjelmaa lähetetään khmerin kielellä. Suomalaiset avustavat taloudellisesti ohjelmatuotantoa ja lähettämistä.

Kambodžassa ohjelmia kuunnellaan usein ryhmissä. Ohjelmia käytetään myös seurakuntien opetusmateriaalina. Navy So kertoo Mean Sombosta, joka kuuli ohjelmista erään pastorin esitellessä TWR:n työtä:

– Mean Sombo vetää 15 henkilön pienryhmää kirkossaan. Hän uskoi ohjelmien tuovan ryhmälle eväitä hengelliseen kasvuun.

Ohjelma rohkaisee luottamaan

Sana Toivoa naisille -ohjelmasta leviää monella tavalla.

– Eräs vakituinen kuuntelijamme ja kuuntelijaryhmän jäsen kertoi ohjelmasta kolmelle naiselle, jotka halusivat kuuntelijaryhmän omaan kirkkoonsa, Navy So kertoo.

Ohjelmien hakijoilla on usein samantyyppisiä perusteita, miksi he ovat tulleet hakemaan tallenteen. Sekä käytännön osuus että hengellinen osuus ovat tärkeitä.

– Ohjelma kiinnostaa, koska se rohkaisee naisia luottamaan siihen, että Jumala auttaa elämän vaikeuksissa, Navy So sanoo.

Lue lisää Toivoa naisille -työstä!

TRW Women of Hope / Liisa Heinänen