Hyppää sisältöön

Kiinassa vuorovaikutuksellinen media toimii lähetystyöntekijänä

kiinalaiset miehet ja kännykkä

Yli 900 miljoonan kiinalaisen käyttämä WeChat on sosiaalisen median palvelu, jolla voi esimerkiksi maksaa laskuja ja bussilippuja, lukea lehtiä, etsiä tietoa sekä käydä keskusteluja. Kuva: Juha Auvinen.

Jos sinulta kysyttäisiin, kuinka kaikki maailman kiinalaiset voisivat kuulla Jeesuksesta, mitä vastaisit? Kiinassa on noin 1,4 miljardia asukasta ja eri puolilla maailmaa heitä on vielä lisää. Ennen taivaaseen astumistaan Jeesus jätti meille tehtävän viedä evankeliumi kaikelle kansalle, siis myös jokaiselle kiinalaiselle.

Kiehtova Kiina

Kiina oli pitkään suljettu maa. Vuonna 1949 julistettiin perustetuksi Kiinan tasavalta. Valtava maa paini suurten ongelmien parissa, oli äärimmäistä köyhyyttä ja nälänhätää. Maa on kuitenkin ponnistellut yhdeksi maailman nopeimmin kasvavista suurvalloista. Esimerkiksi ihmispaljous, kiinalaiset kirjoitusmerkit, ruoka, halpatuontiteollisuus, yhden lapsen politiikka ja puheet Kiinan herätyksestä ovat tuttuja eri puolilla maailmaa.

Maassa, jossa välimatkat ovat pitkiä ja tiet huonoja, ovat kommunikointi- ja tiedonvälityskeinot kehittyneet nopeasti. Nykytekniikka mahdollistaa sosiaalisessa mediassa reaaliaikaisen kommunikoinnin ja vuorovaikutuksen ohjelmantuottajien ja yleisön välillä.

WeChatissa tavataan!

WeChat on sosiaalisen median palvelu, jolla on yli 900 miljoonaa käyttäjää. Palvelu on Kiinan valtion omistama, ja sillä voi esimerkiksi maksaa laskuja sekä bussilippuja, lukea lehtiä, etsiä ja löytää tietoa itseä kiinnostavista asioista sekä käydä keskusteluja. WeChat on kuin Facebook, YouTube ja PayPal, kaikki samassa paketissa.

WeChatissa voi jakaa radio-ohjelmia, ja niin tekevät myös Sansan yhteistyökumppanit FEBC (Far East Broadcasting Company) ja VOS (Voice of Salvation). WeChatin kristillisissä ryhmissä ohjelmien kuuntelijoita on miljoonia. Monet heistä kysyvät uskosta ja Jeesuksesta. FEBC:n ja VOS:n työntekijät ja vapaaehtoiset vastaavat heille ja käyvät henkilökohtaisia keskusteluja.

WeChat siis mahdollistaa yksilöllisen kohtaamisen väkirikkaassa Kiinassa. Lue lisää kiinnostavasta Kiinasta aiemmin julkaistusta artikkelista.

Sansalla on meneillään keräys, jonka tuotolla autetaan kiinalaisia löytämään kristilliset WeChat-ryhmät ja Jeesus! Tutustu keräykseen ja lahjoita!