Hyppää sisältöön

Etiopian Mekane Yesus -kirkolta yli 2 000 radio-ohjelmaa

Etiopian pääkaupunki Addis Abeba.

Yli sadasta miljoonasta etiopialaisesta 80 prosenttia asuu maaseudulla, jossa radiota kuunnellaan edelleen paljon. Addis Abeba, pääkaupunki, on kuitenkin yli 3,5 miljoonan ihmisen suurkaupunki. Kuva: Kristiina Erelä.

Addis Abebassa kokoonnuttiin helmikuussa pohtimaan Etiopian evankelisen Mekane Yesus -kirkon mediatyön asioita. Koolla oli MPC eli Media partners’ committee, jossa kirkon viestintäosaston (EECMY/YDCS) mediayksikkö ja ulkomaiset medialähetystyötä rahoittavat järjestöt tapaavat vuosittain. Paikalla olivat edustajat Sansasta, Noreasta Norjasta ja Tanskasta, SEM:stä (Swedish Evangelical Mission) sekä TWR-Afrikan toimistosta Keniasta.

Mekane Yesus -kirkon viestintäosaston mediayksikkö tuottaa radio-ohjelmia kahdeksalla Etiopian kielellä. Ne ovat afar, amhara, hadija, kambata, oromo, sidama, somali ja tigrinja. Ohjelmat ovat kristillisiä tai valistusohjelmia.

Vuonna 2018 tehtiin 2 060 ohjelmaa, jotka radioitiin TWR:n lähettimen kautta Etelä-Afrikasta. Valtaosa ohjelmien kuuntelijoista asuu Etiopiassa, Eritreassa ja Somaliassa, mutta palautteen perusteella tiedetään, että ohjelmia seurataan myös muissa Afrikan maissa sekä Lähi-idässä.

Etiopian evankelinen Mekane Yesus -kirkko on edelleen aloittamassa myös televisio-ohjelmatuotantoa.

Tärkeä tavoittaa muslimiväestöä

Evankeliumin kertominen vielä saavuttamattomille kansanryhmille nousi tänä vuonna MPC:n keskeiseksi teemaksi. Kaikki näkivät tärkeäksi erityisesti Etiopian muslimiväestön tavoittamisen.

− Etiopian muslimit ovat pääasiassa rauhantahtoisia ja ystävällisiä ja hyvin kiinnostuneita kristinuskosta. Toivon, että tämän tapaamisen jälkeen meillä on yhteinen tahtotila tavoittaa Etiopian saavuttamattomia kansanryhmiä, sanoi EECMY/YDCS:n elektronisen median päällikkö Wakshuma Terefe.

Sansa tukee Etiopian evankelisen Mekane Yesus -kirkon viestintäosaston mediayksikön tuottamia, muslimeille suunnattuja evankelioivia ohjelmia amharan, oromon ja afarin kielillä. Lisäksi tuemme amharankielistä lastenohjelmaa.

Kristiina Erelä

Uutinen on julkaistu helmikuun Lähde-lehdessä 1/2019.