Hyppää sisältöön

30 vuotta kristillisiä radio-ohjelmia Intiaan

TWR-Intian 40-vuotisjuhla

TWR-Intian 40-vuotisjuhlassa nähtiin edustajat kustakin sadasta kielestä, jolla TWR tuottaa ohjelmaa. Kuva: Erkki Salo.

Sansa juhlii tänä vuonna 30-vuotista yhteistyötä TWR-Intian kanssa. TWR-Intia puolestaan juhlii 40 vuotta jatkunutta radio- ja nykyään myös muuta mediatyötä intialaisten tavoittamiseksi.

TWR-Intia järjesti tammikuussa 40-vuotisjuhlat Tamil Nadun osavaltiossa sijaitsevassa koulutuskeskuksessaan. Tapahtuman osana oli konferenssi, johon oli kutsuttu kotimaisia ja ulkomaisia yhteistyökumppaneita. Sansasta mukana olivat kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala ja varainhankinnan koordinaattori Erkki Salo.

Kun haastattelin TWR-Intian johtajia ja kuulin maassa tapahtuvista Jumalan ihmeistä, mieleeni nousi syvä kunnioitus intialaisia sisaria ja veljiä kohtaan. Monet heistä sanoivat laittaneensa koko elämänsä Jumalan käyttöön.

Sen seurauksena evankeliumi menee eteenpäin voimallisesti, uusia seurakuntia syntyy ripeään tahtiin ja ihmisiä parantuu Jeesuksen nimessä. Mediatyöllä on tässä tärkeä rooli, sillä moni paikallisseurakunta on saanut alkunsa kuuntelijaryhmästä.

Juhlavieraiden marssi oli kuin esimakua taivaasta

Näyttävässä 40-vuotisjuhlassa TWR-Intia marssitti esille edustajia kustakin sadasta kielestä, jolla se jo tuottaa ohjelmaa. Oli värikirjoa ja näyttäviä heimoasusteita sekä tansseja.

Kahden tuhannen juhlavieraan marssi oli kuin esimakua taivaasta: “… oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä…”

Pääjuhlassa Timo Reuhkala ojensi käytännöllisenä lahjana laadukkaan studiomikrofonin TWR-Intian käyttöön. TWR-Intian johtaja George Philip kertoi puheessaan, että järjestön tavoitteena on lisätä nykyiseen sataan ohjelmakieleen 50 kieltä lisää melko lyhyellä aikataululla.

Kodeissa kokoontuvat kuuntelijaryhmät vievät evankeliumia eteenpäin

Radion asema on yhä vahva intialaisten vähemmistökansojen tavoittamisessa. Matkan aikana saimme paljon todisteita radion voimasta.

Niin sanottu Radio Home (radiokoti) -toiminta on laajentunut nopeasti. Kyse on siitä, että ihmisiä kutsutaan koteihin kuuntelemaan kristillistä ohjelmaa. Nämä kuuntelijaryhmät ovat yksi keino viedä evankeliumia uusien ihmisten kuultavaksi tai kokonaan uusille alueille.

TWR-Intian tiedossa on jo yli 5000 kuuntelijaryhmää, mutta todennäköisesti ryhmiä on paljon enemmän. Radion kuuntelemisen lisäksi ryhmissä keskustellaan ja rukoillaan.

Satelliittitelevisio saavuttaa sähköistyviä maaseutukyliä

Vieraillessamme Odishan osavaltiossa näimme, että satelliittitelevisio on jo saavuttanut monia, hiljattain sähköt saaneita kyliä. Myös monessa kristityssä kodissa on televisio.

TWR-Intia on tuottanut jo jonkin verran televisio-ohjelmia. YouTube-videoita löytyy ainakin viidellä Intian kielellä.

Intian-matkalla näin, että mediatyöllä on tärkeä rooli, kun Jumala herättelee kokonaista kansakuntaa. Herätyksen vaikutukset näkyivät muun muassa siinä, että kirkkojen määrä näytti sekä Odishassa että Tamil Nadussa silmämääräisesti jopa ylittävän hindutemppelien määrän.

Marttyyrien Ääni -järjestön johtaja Juhani Huotari sanoi TV7:ssä hiljattain, että tällä hetkellä suurta väkimäärää koskettavia herätyksen maita ovat Kiina, Intia ja Iran. Sansa tekee työtä niissä kaikissa.

Erkki Salo

Lue lisää Intiasta!

Sansan kirkkopyhänä 18.2.2018 kerätään kolehti Intiaan. Osallistua voi myös netissä.