Hyppää sisältöön

Joulukeräys Intiaan tuotti 50 000 euroa

Intialainen nainen ja kynttilä.

Joulukeräyksen ja Intia-teemavuoden tulot käytetään Sansan intialaisten kumppanien tekemään radio- ja televisiotyöhön sekä luterilaisten kirkkojen viestintähankkeeseen vuosina 2018–2020.

Sansan joulukeräys Intiaan tuotti 49 700 euroa. Keräyksen varainhankintakulut olivat 7,7 prosenttia. Vuosi 2018 oli Sansan Intia-teemavuosi, joten Intian mediatyölle kerättiin varoja myös aiemmin vuoden aikana.

– Toivoimme joulukeräykselle vielä parempaa tulosta, mutta olemme iloisia, että koko vuoden keräystuotto kasvoi merkittävästi. Kaikki yksityislahjoitukset yhteenlaskettuina pysyivät edellisen vuoden tasolla. Intia-keräyksen tuotto käytetään vuosina 2018–2020 Intian mediatyöhön. Suuri kiitos kaikille lahjoittajille ja esirukoilijoille. Päivitämme jatkossakin teemasivua osoitteessa sansa.fi/intia, kertoo varainhankinnan koordinaattori Erkki Salo.

Sansa tukee Intiassa 14 kielellä kuultavia radio-ohjelmia sekä hindinkielistä televisio-ohjelmaa. Lisäksi Sansa tukee ja kehittää Intian luterilaisten kirkkojen projektia, joka kouluttaa jäsenkirkkoja nettisivujen ja radio-ohjelmien teossa. Tuki radio- ja tv-työhön sekä viestintähankkeeseen menee perille luterilaisten kirkkojen ja medialähetysjärjestö TWR:n kautta.

Yli 1,3 miljardin asukkaan Intiassa mikään muu media ei tavoita yhtä laajasti kuin radio. Varsinkin maaseudulla radio on tärkeä viestin, ja jopa 99 prosenttia intialaisista voi kuunnella sitä. Radiolla saavutetaan myös heitä, joiden luo on maantieteellisten, poliittisten tai uskonnollisten syiden vuoksi vaikea päästä.

Lue lisää Intian mediatyöstä ja lahjoita!