Hyppää sisältöön

Media vie evankeliumin Intiaan nopeasti ja edullisesti

Intialainen tyttö hymyilee.

Sansan Intia-teemavuoden keräyksen tuotto käytetään Intian kristilliseen radio- ja tv-työhön sekä viestintähankkeeseen vuosina 2018–2020.

Sansan medialähetystyö Intiaan alkoi 30 vuotta sitten. Vuonna 2018 Sansa vie evankeliumin yli puolen miljardin intialaisen ulottuville, 14 kielellä. Media vie evankeliumin perille nopeasti, helposti ja edullisesti.

Intian maaseutukylien asukkaille radio on yhä tärkein viestin. Sansa tukee radio-ohjelmia vähemmistökielillä, joilla ei ole muita kristillisiä ohjelmia – usein ei mitään muitakaan ohjelmia.

Radiotyö on saanut suuria muutoksia aikaan erityisesti pienten kieliryhmien keskuudessa. Ohjelmat vahvistavat paikalliskulttuuria ja -kieltä. Myös lukutaidottomat ymmärtävät omalla kielellä kuultua ohjelmaa.

Sansan Intia-teemavuoden keräyksen tuotto käytetään Intian mediatyöhön vuosina 2018–2020. Tuki kristilliseen radio- ja tv-työhön sekä viestintähankkeeseen menee perille luterilaisten kirkkojen ja TWR-Intian kautta.

Televisio-ohjelmat tavoittavat kaupunkilaisia

Koska Intian rajojen sisältä on kiellettyä lähettää uskonnollisia ohjelmia, Sansan tukemat ohjelmat radioidaan ulkomailta. Radio-ohjelmia jaetaan myös MP3-soittimilla ja muistikorteilla. MP3-soittimesta ohjelmia kuunnellaan ryhmissä. Muistikortteihin ladattuja ohjelmia voi kuunnella kännykällä.

Radio-ohjelmien ohella Sansa tukee hindinkielistä televisio-ohjelmaa. Televisiotyö on tärkeää, sillä kaupungeissa katsotaan paljon televisiota. Tutkimusten mukaan kaupunkilaiset ovat myös avoimempia evankeliumille kuin maaseudulla.

Lisäksi Sansa tukee ja kehittää Intian luterilaisten kirkkojen Viestivä yhteisö -projektia, joka kouluttaa jäsenkirkkojen valitsemia henkilöitä nettisivujen ja radio-ohjelmien teossa heidän omilla kielillään. Koulutusohjelma innostaa kirkkoja tuottamaan kristillisiä ohjelmia ja tavoittamaan uusia ihmisiä. Tätä työtä tehdään yhdessä Luterilaisen maailmanliiton kanssa.

Osallistu Intia-juhlavuoden kesäkeräykseen!

Katso video Nooasta ja TWR-Intian kuuntelijaryhmistä: