Hyppää sisältöön

Toivoa naisille -Facebook-sivun suosio kasvaa nopeasti arabimaissa

www.lakiraja.com

Arabiankielisen Toivoa naisille -radio-ohjelman Facebook-sivulla on eniten seuraajia Algeriassa, Irakissa, Libyassa, Marokossa, Tunisiassa, Egyptissä ja Jemenissä. Kuvakaappaus ohjelman nettisivuilta www.lakiraja.com.

Arabiankielisen Toivoa naisille -radio-ohjelman Facebook-sivun suosio jatkaa kasvuaan. Kun vuosi sitten sivu oli kerännyt noin 70 000 seuraajaa, nyt heitä on noin 122 000.

– Yhteisöpalvelu Facebook on tärkeä osa työtämme. Sivua seurataan eri puolilla arabimaailmaa, mutta erityisen tärkeä se on siellä, missä naisten ihmisarvoinen elämä kyseenalaistetaan, sanovat sivun ylläpitäjät.

Eniten sivulla on seuraajia Algeriassa, Irakissa, Libyassa, Marokossa, Tunisiassa, Egyptissä ja Jemenissä. Myös palestiinalaiset ovat seuraajatilaston kärkijoukossa. Kun sivulla muistutetaan Toivoa naisille -ohjelman lähetysajasta, sen näkee jopa 85 000 seuraajaa. Radio-ohjelmat käsittelevät Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän naisten kysymyksiä.

– Tiukasti tulkittu islam kaventaa naisten oikeuksia, sallii perheväkivallan ja lapsiavioliitot. Alueen epävakaa tilanne altistaa naisia seksuaaliselle väkivallalle ja ihmiskaupalle, ohjelman tekijät sanovat.

Heidän mukaansa totuuden etsijöiden joukko kasvaa, kun ihmiset näkevät, mitä alueen valtauskonnon nimissä tehdään. Ohjelmista tulee paljon palautetta.

– Miten voimme tietää, että Raamattua ei ole vääristelty? Haluan uskoa, mitä kerroitte ohjelmassa Jeesuksesta ja voin sen jälkeen ymmärtää arvoni naisena ja sen, että Jumala rakastaa minua yhtä paljon kuin miehiä. Voinko kysyä lisää, jotta ymmärtäisin, irakilainen nainen kysyy.

Masennus vaivaa arabinaisia

Maailmanpankin terveystilastojen mukaan masennus on Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän naisten yleisin sairaus. Ainakin osittain tämän seurauksena viisi alueen maata on naisten painotilastossa 20 ylipainoisimman maan joukossa.

Vaikka kehitystä parempaankin voi havaita, naisten ja miesten välinen epätasa-arvo näkyy esimerkiksi mahdollisuudessa osallistua politiikkaan ja olla mukana työelämässä.

– Miten nainen voi tässä tilanteessa tuntea itsensä arvokkaaksi? Käytämme ohjelmissa asiantuntijoita vakuuttamaan naisia heidän kyvyistään ja haastamme heitä olemaan myönteisen muutoksen alullepanijoita yhteisöissään, ohjelman tekijät sanovat.

Juuri viesti naisen arvosta vaikuttaa kuulijoihin.

– En usko, että kukaan voisi antaa minulle oikeuden pitää itseäni jonkin arvoisena. En ole mitään. Miehillä on kaikki oikeudet, minulla ei ole mitään. Haluaisin kuulla lisää siitä, että Jumala rakastaa minua, huonoa naista, palestiinalainen nainen sanoo.

Suomalaiset tukevat Toivoa naisille radio-ohjelmia yhdeksällä kielellä Indonesiassa, Intiassa, Kambodžassa, Kazakstanissa ja Turkissa.  Suomessa toimii lähes sata Hanna-rukousryhmää.

Lue lisää Toivoa naisille/Hanna-työstä!

Lähde: TWR Women of Hope