Hyppää sisältöön

Herätystä ja yliluonnollista varjelusta Ukrainan sodan keskellä

Samaan aikaan kun Ukrainassa riehuu sota, Jumala tekee edelleen työtään kärsivän kansan keskellä. Sansan yhteistyökumppanit FEBC (Far East Broadcasting Company) ja TWR (Trans World Radio) ovat havainneet, että ukrainalaiset ovat aiempaa kiinnostuneempia kristillisistä ohjelmista.

FEBC-Ukraina iloitsee uusista mahdollisuuksista julistaa evankeliumia maassa. Järjestö sai väliaikaisen lähetysluvan Kiovaan vuoden loppuun asti. Toiveissa on saada pysyvä lupa. Lähetykset on aloitettu ydinvoimalastaan tunnetuksi tulleessa Zaporižžjassakin, jossa on myös jaettu radioita paikallisille. Ohjelmat ovat kuunneltuja, sillä paikkakunnalta tulee järjestön mukaan eniten kuuntelijapalautteita.

Osa FEBC-Ukrainan lähetinkalustosta erityisesti Itä-Ukrainassa on kärsinyt sodasta. Järjestö vetosi yhteistyökumppaneihin saadakseen lisärahoitusta lähetinkaluston korjauksen ja ylläpidon lisäksi uusien asemien perustamiseen, radioiden jakamiseen ihmisille, sielunhoitajien palkkaamiseen sekä radioasemien muun toiminnan jatkamiseen. Sansa vastasi pyyntöön käynnistämällä kesällä keräyksen, joka jatkuu toistaiseksi.

Evankeliumi kiinnostaa romaneja

Ukrainan romaneja kastetilaisuudessa. Kuva: TWR-Ukraina.

Myös TWR on kertonut rohkaisevia uutisia Ukrainasta. Esimerkiksi paikallisten romanien keskuudessa on ollut viime aikoina herätystä ja satoja romaneja on kastettu. Järjestö tekee romaneille omaa ohjelmaa.

TWR-Ukraina on tuottanut nykytilanteeseen videoita ja niitä katsotaankin paljon. Heinäkuussa sosiaalisessa mediassa julkaistu video sai muutamassa viikossa yli puoli miljoonaa katsojaa.

– Uskovat ja ei-uskovat, vanhat ihmiset ja lapset katsovat ja kuuntelevat meitä juoksuhaudoissa ja sairaaloissa, miehitetyillä ja vapautetuilla alueilla, Ukrainassa ja ulkomailla, TWR-Ukrainan johtaja Alexander Chmut kertoo.

Videot rohkaisevat sotilaita

Chmut on ollut pitkään yhteydessä rintamalla olevien sotilaiden kanssa. Hän kertoo näiden saaneen videoista paljon rohkaisua. Monet ovat kokeneet myös yliluonnollista varjelusta hyökkäyksissä.

– Rukoilen aina heidän puolestaan ​​ja olen nähnyt, että Jumala vastaa rukouksiin. He ovat edelleen elossa. Jumala pitää heidän yksikkönsä turvassa.

Kristillisten ohjelmien tekijät joutuvat sodassa olevassa maassa toisinaan vaaratilanteisiin, mutta kutsumus on haasteita suurempi.

– Sekä kirkon että meidän tehtävämme on välittää Jumalan sanaa ihmisille, jotka ovat joutuneet katsomaan kuolemaa silmiin, mutta voivat näinä kauheina aikoina löytää pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa, Alexander Chmut sanoo.

Auta evankeliumin välittämisessä ukrainalaisille osallistumalla keräykseen!

Elina Uusikylä