MedialahetysSanansaattajat-logo

TEEMAVUOSI 2018

Yhteys muodostettu Intiaan!

Namaste! Jai Masih ki – voitto Messiaalle!

Näin tervehtivät meitä intialaiset mediatyön kuuntelijat ja katsojat.
Intia on maa, jossa on äärimmäistä köyhyyttä ja äärimmäistä loistoa. Ja kaikkea siltä väliltä. Tiesitkö, että maassa on enemmän kristittyjä kuin Suomessa on asukkaita? Silti kristityt ovat vähemmistönä.

Tämä sivu yhdistää meidät Intian mediatyöhön ja vuorovaikutteiseen yhteistyöhön.

Tervetuloa mukaan!

Ihastu Intiaan Kuvia 05

Intia-videoita

(1/6) Sansan jouluraportti 1 / 2018 Intiasta on huikea kavalkadi Jumalan työstä Intiassa. Paljon on saatu aikaan, paljon tapahtuu Intiassa. Katso ja ole mukana työssä.

(4/6) Nyt tutustutaan kahteen heimokieliseen kristittyyn kylään Intian takamailla Odishan osavaltiossa. Kyliin oli erinomaisen vaikea päästä. Radioaallot kantavat sinne helpommin kuin autolla joka röykkyisellä tiellä keinuu.

(2/6) Gurukulin seminaarin pastori kertoo paikallisten uskontojen ja kristinuskon sanoman kohtaamispisteestä. Pastori on itse aiemmin toiminut kyläevankelistana levittäen Raamatun sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta.

(5/6) Evankeliumin hedelmää 2 – Intian jouluraportti

(3/6) Leivo pala Intiaa jouluksi – paikallisten kristittyjen jouluisen hedelmäkakun muodossa. Resepti löytyy videon tekstistä ja Sansan nettisivulta hakemalla ”joulukakku”.

(6/6) Toivoa naisille -radio-ohjelmat ovat eräs tärkeimmistä Sansan työmuodoista Aasiassa. Tässä lyhyt raportti ja todistus Intian Odishan osavaltiosta.

TWR-Intian Jharkhandin alueen aluekoordinaattori kertoo alueensa tapahtumista ja Sansan radiotyöstä tässä Intian koillisessa, köyhässä osavaltiossa. Evankeliumi leviää radion kautta. Uusia mielenkiintoisia tapoja tavoittaa ihmisiä keksitään. Katso!

Tähän tarinaan Intiasta liittyy: sirkka, paimen, kirkkoja, temppuja ja tapaaminen. Tämä on Nooan tarina. Nooa on evankelista ja hän vetää useita TWR:n radiokuuntelijaryhmiä, jotka ovat kuin pieniä seurakuntia paikkakunnilla, joilla ei kirkkoja vielä ole. Kuuntelijaryhmät kasvavat vauhdilla. Intiassa on herätystä.

Naistyön pastori Odishasta, Intiasta kertoo kaksi tarinaa: 1) Vaimon todistus tekee mieheen vaikutuksen 2) Vanhus saa opetusta radiosta päivittäin

Piispa Nayakin haastattelu. Odishassa (ent. nimeltään Orissa) tapahtui 2008 paljon kirkkojen polttamisia ja myös kristittyjen tappoja. Kysyimme odishalaiselta piispalta mikä on tilanne nyt. Hänellä oli hyviä uutisia.

TWR järjesti näyttävät juhlat 2000:lle kristillisten ohjelmien kuulijaryhmien ja yhteistyötahojen edustajalle tammikuussa 2018 toimittuaan 40 vuotta Intiassa. Edustettuna olivat kaikki 100 TWR:n Intian kieltä. Sansa on tehnyt 30 vuotta medialähetystä Intiassa yhteistyössä TWR:n kanssa.

Sansan verkostokoordinaattori ja Toivoa naisille -vapaaehtoinen keräsivät ohjelman kuuntelijapalautteita Intiasta. Ohjelmapalautteista käy ilmi, että TWR:n ja Sansan yhteistyössä tuottamasta ohjelmasarjasta on suurta apua uskonelämän vahvistamisessa.

Amarjit Chugh on käsikirjoittanut ja esiintynyt yli sadassa hindinkielisen televisio-ohjelman jaksossa. Sinun toivosi -ohjelmaa on lähetetty Hyderabadista Shubhsandesh-perhekanavalta ympäri Pohjois-Intiaa, jossa asuu satoja miljoonia hindin puhujia.Amarjit ja Marjut Chugh tekevät työtä Sansan seniorityöntekijöinä.

Tammikuussa 2018 Odishassa sijaitseva studio ei ollut vielä valmis. TWR:n asiantuntemuksen avustuksella studion puutteet tullaan korjaamaan 2018, jolloin se tulee palvelemaan sekä hengellisen musiikin tuotannossa että mahdollisesti myös kristillisessä radiotyössä.

Kun haluat katsoa videon, klikkaa videota ja sitten oikeasta alakulman laatikosta [ ] klikkaa video koko näytön kokoiseksi.

.

Ajankohtaista Intiasta

TWR-Intian johtaja Dipendra Halder: Kirkko on aina kasvanut kohdatessaan vastustusta

Dipendra Halder on johtanut TWR-Intiaa kesästä 2021 lähtien. Hän kertoi keväällä ilmestyneessä Sansa-lehden haastattelussa, millaista on tehdä kristillistä työtä tämän päivän Intiassa, missä kristinuskoa ajetaan yhä ahtaammalle. Dipendra, millaisena näet Intian hengellisen tilanteen tänä päivänä? Vainon ja vastustuksen keskellä seurakunta…

Toivoa naisille -ohjelmien televisiointi laajeni Intiassa

Toivoa naisille -työ on laajentunut Intiassa, kun oriyan- ja gujaratinkieliset ohjelmat siirtyivät keväällä radiosta televisioon. Tämä parantaa merkittävästi toivon viestin eteenpäin viemistä ja intialaisten naisten tavoittamista. Aiemmin Toivoa naisille -ohjelmat olivat näillä kielillä radiossa. Sansan tukemat hindinkieliset Toivoa naisille -ohjelmat…

Intian gujaratinkieliset Toivoa naisille -ohjelmat siirtyvät radiosta televisioon

Intian gujaratinkieliset Toivoa naisille -ohjelmat siirtyvät vuoden 2022 aikana radiosta televisioon. Gujaratinkielisiä ohjelmia on voinut jo aiemmin katsoa internetissä videopalvelu YouTuben kautta. Gujaratin osavaltio sijaitsee Intian länsiosassa Pakistanin rajanaapurina. Alue on taloudellisesti vahva ja tulotaso Intian korkeimpia. Laajakaistainen internetyhteys on…

Toivoa naisille -työ laajenee Pohjois-Kyprokselle ja Turkin kurdialueelle

Pohjois-Kyproksen naisilla ja Turkin kurdinaisilla on paljon yhteistä. Enemmistö heistä on muslimeja. Monet kaipaavat perheen ja yhteiskunnan arvostusta. Kumpikin ryhmä on vailla naisille suunnattua, heidän omalla äidinkielellään toimitettua kristillistä ohjelmaa. Vuonna 2022 Sansa alkaa tukea Toivoa naisille -ohjelmia kurdin kielen…

Kesäkeräys Intiaan tuotti 72 000 euroa

Intiaan suuntautunut Sansan kesäkeräys tuotti runsaat 72 000 euroa. Tuemme maassa 14 kielellä lähetettäviä radio-ohjelmia sekä kahta hindinkielistä televisio-ohjelmaa. Osa ohjelmista on Toivoa naisille -työtä. Lisäksi autamme Intian luterilaisia kirkkoja mediakoulutuksessa. − Keräyksessä kiinnitimme huomiota Intian väkiluvun nopeaan kasvuun ja…

Uskomaton Intia -symposiumi tarjosi tuhdin tietopaketin ja kiinnostavia näkökulmia

Uskomaton Intia -symposiumi kokosi suomalaisia Intia-asiantuntijoita ja Sansan intialaisia yhteistyökumppaneita puhumaan maasta, joka on kirkon tutkimuskeskuksen tutkija Jyri Komulaisen mukaan ”kulttuurinen, uskonnollinen, etninen ja kielellinen mosaiikki”. Tilaisuus järjestettiin 30. syyskuuta Hyvinkään seurakuntakeskuksella ja suorana nettilähetyksenä. Intia on lähes 1,4 miljardin…

Uskomaton Intia -symposiumi 30. syyskuuta tarkastelee kristinuskon tilannetta Intiassa

Uskomaton Intia -symposiumissa 30. syyskuuta tarkastellaan kristittyjen asemaa ja luterilaisen työn muotoja eri puolilla Intiaa sekä kuullaan Intian luterilaisten kirkkojen toiminnasta. Sansan järjestämä tapahtuma pidetään Hyvinkään seurakuntakeskuksessa (Hämeenkatu 16), mutta siihen voi osallistua myös suoran nettilähetyksen välityksellä osoitteessa sansa.fi/tapahtumalive. Symposiumissa…

Ilosanoman kertominen on suurinta ystävyyttä

Parasta, mitä voimme lähimmäisillemme lähellä ja kaukana antaa, on sanoma Jumalan armosta ja rakkaudesta. Intiassa on vielä suuri joukko ihmisiä, jotka eivät ole koskaan kuulleet evankeliumia. Siksi medialähetystyötä tarvitaan. Sansan kesäkeräys kohdistuu tänä vuonna Intiaan. Tuemme siellä 14 kielellä lähetettäviä…

Televisio välittää hindiksi toivoa Intian naisille

Intian Toivoa naisille -työssä alkoi tämän vuoden alussa uusi vaihe, kun hindinkieliset ohjelmat siirtyivät radiosta televisioon. Ohjelmia lähetetään tällä hetkellä kolmella kaapelitelevisiokanavalla ja yhdellä satelliittikanavalla. Lisäksi gujaratinkielisiä ohjelmia voi katsoa internetissä videopalvelu YouTuben kautta. – Olemme nyt lähettäneet 13 jaksoa.…

.

Palautteita intialaisilta

Olen 20-vuotias ja uskon Jeesukseen. Äitini oli uskossa, mutta monien perheongelmien vuoksi hän on menettänyt uskonsa. Kohtaan paljon vastustusta ja taistelua, mutta Jumala on ollut kanssani eikä uskoni ole horjunut. Voisitteko rukoilla äitini puolesta, niin että hän kääntyisi jälleen Jeesuksen puoleen?

Palautteet Intia Nainen

Kuuntelen säännöllisesti ohjelmaanne. Saan siitä valtavasti toivoa, rauhaa ja inspiraatiota. Olen lapseton nainen, monien avioliittovuosien jälkeen yhä lapseton. Viime viikkoina olen oppinut Toivoa naisille -ohjelmasta Jumalan ylistämisen merkityksestä. Ymmärsin, kuinka meidän pitäisi riemuita Jumalasta, Luojastamme. Innostuin oppiessani Jumalan ihmeellisestä suunnitelmasta, joka on tässä maailmassa Johannes Kastajan syntymän ja Jeesuksen Kristuksen syntymän taustalla. Olin niin onnellinen. Pyydän teitä rukoilemaan puolestani, että myös minun elämässäni Jumalan suuri suunnitelma tulee täyttymään.

Palautteet Intia Nainen

Mieheni menehtyi muutama päivä sitten. Jäin yksin kahden pojan kanssa. Mieheni sukulaiset ajoivat minut ulos talosta väärin syytöksin. Minulla ei ole vanhempia eikä sukulaisia tukenani. Katsoessani ohjelmaanne kuulin, että Jumala voi antaa minulle voimia ja yhteyden kokemuksen. Toisinaan en haluaisi elää, koska tunnen, että Jumala on hylännyt minut. Mutta olen kiitollinen, että voin jakaa taistelujani Toivoa naisille -tv-ohjelman välityksellä.

Palautteet Intia Nainen

Ennen kuin kuulin gujaratinkielisestä naistenohjelmasta, olin pelokas ja hyvin huolissani elämästä. Kuunneltuani ohjelmaa ajatukseni muuttuivat. Sain toivoa ja voimaa. Päätin, etten enää stressaa. Aloin elää ohjelman opetuksen mukaan ja ohjasin perhettäni samaan. Rukoilen, että moni nainen kuuntelisi ohjelmaa ja oppisi hyvän tavan elää.

Palautteet Intia Nainen

Tyttäreni kuuntelee säännöllisesti ohjelmaanne. Aluksi vastustin, koska se on kristillinen ohjelma. Edustamme eri uskontoja mieheni kanssa. Kuunneltuani ohjelmaa ymmärsin, että siinä saarnattiin totuutta ja meidän tuli uskoa se. Jeesus tuli maailmaan pelastamaan syntiset. Vain sairaat tarvitsevat parantajaa. Raamattu opettaa, että me kaikki olemme syntisiä ja tarvitsemme pelastajaa. Pidän opetustenne kuuntelemisesta. Uskon, että vain Jeesus voi pelastaa meidät syntiseltä luonnoltamme. Pyydän teitä rukoilemaan perheenjäsenteni puolesta, että he ymmärtäisivät sen totuuden, että vain Jeesus pelastaa.

Palautteet Intia Nainen

Jumalan armosta olen jo 92-vuotias. Kuuntelen TWR-Intian ohjelmia. Naistenohjelman sanoma ja keskustelut ovat erinomaisia ja tätä päivää. Pyydän teitä rukoilemaan puolestani.

Palautteet Intia Nainen

En ole kristitystä perheestä, mutta ohjelmanne ansiosta opin tuntemaan Jeesuksen. Naisten elämään perustuva sanoma on auttanut minua ymmärtämään monia uusia asioita.

Palautteet Intia Nainen

Toivoa naisille -ohjelma kosketti elämääni ja muutuin sisältäpäin. Myös perheeni oppi tuntemaan Herran. Ohjelmassa käytetään yksikertaista kieltä, niin että lukutaidoton voi kuunnella ja ymmärtää. Rukoilemme herätystä alueellemme, jotta monet sielut tulisivat Jumalan valtakuntaan.

Palautteet Intia Nainen

Tyttäreni toi koulusta kotiin esitteen, jossa puhuttiin Jeesuksesta. En lukenut sitä, vaan laitoin vain ompelukoneen laatikkoon. Tuli päivä, jolloin olin ahdistunut ja onneton, ja silloin luin sen. Jo lukemisen aikana mieleni rauhoittui. Siinä mainittiin myös kutchinkieliset ohjelmat. Emme olleet kristittyjä, ja yleensä aamulla radiossa kuului toisen uskonnon ohjelmaa alueen valtakielellä. Kun aloin kuunnella teidän ohjelmaanne, joka oli meidän kielellämme, opin, että Jeesus Kristus on totuus. Elämäni on muuttunut.

Intia-palautteiden Kuva

Kuuntelen tamilinkielisen Toivoa naisille -ohjelman poikkeuksetta. Joka kerta siitä on iloa. Saan hyviä vinkkejä. Erityisesti jakso "Onnellisen perheen perusta" on auttanut meitä. Se auttoi minua parantamaan yhtä ja toista tapaani. Opin paljon siitä, miten miehen ja vaimon tulee käsitellä asioita, ja varsinkin listoista, joissa kerrottiin, miten kannattaa ja miten ei kannata toimia. Olen varma, että jokaisessa perheessä kannattaisi kuunnella TN-ohjelmaa.

Intia-palautteiden Kuva

TWR:llä oli ratkaiseva merkitys pelastumisessani. Olen 47-vuotias nainen. Synnyin ja kasvoin hinduperheessä. Lapsuudestani asti osallistuin hindujumalien palvontaan. Vuonna 2015 sairastuin, ja käteni ja sääreni turposivat enkä pystynyt kävelemään tai käymään työssä. Koska olin aina ollut hindu, menin ensin poppamiesten luo, sitten lääkäriin, mutta en saanut apua. Tilanne vain paheni eikä näyttänyt olevan toivoa paranemisesta. Kerran ystäväni sanoi, että pitää uskoa Jeesukseen, niin paranee. En tiennyt lainkaan, miten uskoa ja mitä pitäisi tehdä. Hän kehotti kuuntelemaan radio-ohjelmaa meidän vasavin kielellämme. Etsin ohjelman heti radiostani. Kuulin sanat: ”usko Jumalaan, ja hän täyttää sydämesi toiveet”. Ajattelin silloin, miksi en kokeilisi tätä. Kuuntelin puhujaa, luotin häneen ja rukoilin Jumalaa. Jumala paransi minut kokonaan. Sen jälkeen koko perheeni on kääntynyt seuraamaan Jeesusta. Kuuntelemme aina ohjelmanne.

Intia-palautteiden Kuva

Olen perheestä, joka oli vahvasti ei-kristitty perhe. Kun avioiduin, huomasin, että mieheni rukoilee yksin ja että hän teki niin säännöllisesti. Sitten eräänä päivänä hän kertoi minulle rukoilemisesta ja se tuntui hyvältä. Hän kertoi, että oli alkanut seurata Jeesusta teidän orijankielisten ohjelmienne kautta. Silloin minäkin aloin kuunnella niitä. Nyt olemme yhdessä kasvaneet Jumalan sanan tuntemisessa. Mieheni päiväpalkka on äärimmäisen pieni, mutta koska yllämme on Jumalan siunaus, olemme tulleet toimeen. Kylämme ihmiset ovat siitä myös ihmeissään.

Intia-palautteiden Kuva

Jokin aika sitten elimme vaimoni kanssa todella masentavia aikoja. Liikeyrityksemme oli kaatunut, eikä meille jäänyt mitään. Toivoa ei ollut ja mietimme, onko mitään järkeä elää. Sitten eräs ystävämme kehotti meitä kuuntelemaan TWR:n radio-ohjelmia ja luottamaan Jumalaan. Emme olleet kuulleetkaan Jeesuksesta, mutta päätimme kuunnella, koska meillä ei ollut mitään menetettävää. Kuuntelimme raamatunopetusohjelmaa, jossa kerrottiin rauhasta ja toivosta. En osaa selittää, mutta jollain tavalla Jumalan sana alkoi vaikuttaa ja epätoivomme suli pois. Annoimme elämämme Jeesukselle ja meidät täytti ilo ja toivo. Eikä tässä vielä kaikki. Armossaan Jumala on siunannut meitä uudella liiketoiminnalla, eli Jumala antoi meille takaisin sen, mitä menetimme.

Palautteet Intia Mies

”Koska asumme hyvin syrjäisessä kylässä, on radio ollut ainoa ilomme ja virkistyksemme arjen työn keskellä. Juuri radion ja teidän ohjelmanne kautta ymmärsin ensimmäisen kerran rukouksen merkityksen. Perheenä tajusimme, että rukous on todella tärkeää. Päätimme alkaa perherukoukset, jolloin vietämme yhdessä aikaa Jumalan edessä. Jumalan sanalla on voima muuttaa ihmisluontoa ja se rohkaisee meitä.”

Palautteet Intia Mies

Mieheni juominen aiheutti kaikkea ikävää meillä kotona ja olin itse todella turhautunut. Emme olleet kristitty perhe, joten en tiennyt, mistä hakea apua. Sitten ystävä kertoi ohjelmastanne, ja sen kuuntelemisesta sain lohtua. Ohjelman lopussa oli rukous, ja silloin opin ensimmäisen kerran, että kuka tahansa voi rukoilla Jumalaa. Soitin kuuntelijapalveluunne ja pyysin esirukousta mieheni puolesta ja että itse löytäisin työpaikan. Nyt on ilo kertoa, että sain työpaikan pian sen jälkeen, ja uskon, että miehenikin tulee muuttumaan. Rukoilettehan, että minusta ja perheestäni tulisi kristittyjä. En ole kristitty vielä, mutta pidän Raamattua mukanani ja luen sitä usein.

Palautteet Intia Nainen

Olen kuunnellut khariankielisiä ohjelmia niiden alusta saakka. Aiemmin en osannut kuvitellakaan, että meidän kielellämme olisi jotain radiossa. Oman kielensä kuuleminen antaa tunteen kuuntelijalle hyväksymisestä. Kiitos siitä, että huomasitte meidänkin kielemme. Kävin kyllä seurakunnassa aiemminkin, mutta vasta ohjelmanne kautta pääsin lähemmäs Raamattua.

Palautteet Intia Mies

Meillä oli aiemmin vaikeaa kotona, koska käytin paljon alkoholia enkä käynyt työssä. Rahatilanne oli huono eikä kellään perheessä ollut rauhaa. Kun menin kerran huoltoasemalle kysymään töitä, kuulin siellä omalla vasavin kielelläni radiosta sanat ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” En saanut noita Raamatun sanoja mielestäni. Aamusta iltaan mietin myös elämäni tarkoitus: oliko elämäni jonkin arvoinen vai tuhlasinko vain aikaa. Päätin ottaa selvää Jeesuksesta, jonka sanat olivat koskettaneet minua teidän radio-ohjelmanne kautta. Aloin seurata Jeesusta ja nyt koko perhe on uskossa ja olemme seurakunnan aktiivijäseniä.”

Palautteet Intia Mies

Kun kuulin ohjelmanne ensimmäisen kerran, olin aivan innoissani, että meidänkin kielellämme on radio-ohjelma! Myös lapset kuuntelevat mielellään. Olemme nähneet muutoksia heissä, sillä nykyään he käyttäytyvät paremmin, tottelevat ja kunnioittavat meitä vanhempia. Se johtuu siitä, että kuulemme säännöllisesti Jumalan sanaa. Kerromme näistä siunauksista muillekin, että he kuuntelisivat ja tulisivat siunatuiksi.

Intia-palautteiden Kuva

Kuuluimme aiemmin mieheni ja tyttäreni kanssa valtauskonnon piiriin. Olemme köyhiä maanviljelijöitä. Minulle tuli kovaa kipua vatsan alueelle. Kävin monien lääkäreiden ja myös poppamiesten luona. Paljon rahaa kului. Apua ei tullut, ainoastaan levottomuutta. Sitten eräs tapaamani ihminen sanoi, että Toivoa naisille -ohjelmien kautta monet ovat saaneet siunauksen. Jäin miettimään sitä. Emme omistaneet radiota, mutta lainasin naapurilta. Kuuluvuus ei ollut oikein hyvä, mutta kuulin selkeästi tämän: “Jeesus kolkuttaa sydämesi ovella. Avaa sydämesi hänelle, ja vapaudut tuskasta ja murheesta.” Silloin polvistuin ja annoin elämäni Jeesukselle. Ihme tapahtui. Viikon kuluttua kipu oli kokonaan poissa. Tiedän, että ilman radiota en olisi koskaan kuullut Jeesuksesta!

Palautteet Intia Nainen

Olen 21-vuotias mies, hinduperheestä ja perheen nuorin. Rahanpuutteen vuoksi kävin vain 10 luokkaa koulua, vaikka olisin halunnut jatkaa. Vuonna 2016 jouduin onnettomuuteen ja olin vuoteen omana. Silloin halusin jotain rentouttavaa ja kuuntelin radiosta hindinkielisiä elokuvalauluja. Kerran kun taas etsin sellaista kanavaa, kuulinkin omalla kielelläni jotain Jeesuksesta. Puhuja puhui naisesta, joka oli sairastanut verenvuototautia 12 vuoden ajan, ja jonka Jeesus paransi. Heti sinä iltana annoin elämäni Jeesukselle ja rukoilin. Seuraavana aamuna kipu oli kadonnut. Se vielä vahvisti uskoani Jeesukseen. Rukoilin terveyteni puolesta edelleen, ja puolen vuoden sisällä Jumala paransi minut kokonaan. Olen koko ajan kuunnellut Jeevana Khajana -ohjelmia omalla vasavinkielellämme. Olen kiitollinen TWR:n työstä, joka on suuri siunaus elämässäni.

Palautteet Intia Mies

Ennen uskoontuloani olin kiinni alkoholissa. Vaeltelin ympäriinsä ja etsin vain lihallisia nautintoja. Sitten tuli päivä, jolloin pyörryin ulkona ja olin täysin voimaton. Minut vietiin kiireesti sairaalaan. Monet kristityt tulivat sinne rukoilemaan juuri minun puolestani. Rukouksiin vastattiin, ja sain Jumalalta uutta voimaa. Parannuttuani päätin heti pyytää Jeesuksen Vapahtajakseni. Aloin kuunnella Toivoa naisille -ohjelmaa. Pääsin kokonaan eroon entisestä elämästäni ja sain uuden elämän Kristuksessa. Kiitos ohjelmista, ne ovat merkinneet minulle äärettömän paljon.

Palautteet Intia Nainen

Perheeni kuuluu vasaviheimoon. Eräs pastori oli kertonut minulle evankeliumin, kun olin vakavasti sairas. Herra Jeesus paransi minut kokonaan, kun uskoin häneen. Silloin aloin seurata häntä. Pastori myös kertoi minulle TWR:n ohjelmista ja aloin kuunnella niitä. Pidän erityisesti Jeevan Khazana -ohjelmistanne. Saan niiden kautta syvää raamattuopetusta ja kasvan uskossa. Perustin kotiimme pienen seurakunnan, jonka kokoontumisiin tulevat kaikki naapuritkin. Radio-ohjelmien opetuksista pystyn kokoamaan aina pienen saarnan. Niin hekin saavat kasvaa Herran sanan tuntemisessa. Kiitos Jumalalle näistä ihanista ohjelmista!

Palautteet Intia Mies

Olen kotoisin hinduperheestä. Lapsesta asti suoritin erilaisia uskontoon kuuluvia asioita niin kuin vanhempanikin. Toiset lapsetkin ottivat silloin mallia minusta. Nyt aikuisena olin kerran palaamassa pellolta kotiin radio mukanani. Silloin kuulin omalla äidinkielelläni ohjelman. Puhuja selitti, miksi Jeesus Kristus tuli maailmaan. Hän tuli pelastamaan syntisiä. Sen jälkeen ymmärsin, että Jeesus tuli maailman minun vuokseni. Jumala kosketti minua, aloin seurata Jeesusta ja elämäni muuttui. Olen valtavan kiitollinen Jumalalle, että hän paljasti pelastussuunnitelmansa minulle radio-ohjelman kautta.

Palautteet Intia Mies

Perheemme oli hinduperhe. Minulla on vaimo ja kaksi poikaa, toinen vielä koulussa, toinen työssä. Sitten toinen poika joutui tapaturmaan, ja veimme häntä kuukausien ajan poppamiesten luokse. Sitten minä sairastuin enkä pystynyt kävelemään, ja myös toinen poika loukkaantui. Lankoni ehdotti, että pyytäisimme rukousta. Ensin kieltäydyin. Kun kaikkien meidän tila vain paheni, hän ehdotti sitä uudestaan. Silloin suostuin. Hän vei meidät naapurikylään, jossa seurakunta rukoili puolestamme monta päivää. Pastori kertoi meille Jeesuksesta ja evankeliumista. Jumala kosketti, ja ihmeellisellä tavalla paranimme. Pastori kertoi meille myös dhodiankielisistä ohjelmista. Kuuntelimme niitä ensin hänen kodissaan. Ohjelmien kautta ymmärsimme, että Jeesus on ainoa Jumala, joka voi antaa ihmiselle uuden elämän. Saimme kokea sen itse, ja se muutti koko ajattelutapamme. Elämäämme tuli ilo. Kävimme kasteella ja aloimme käydä seurakunnassa. Kiitos Jumalalle ihanista radio-ohjelmistanne. Niiden opetukset tukevat sitä, mitä kuulemme seurakunnassa.

Palautteet Intia Mies

Olen perheestä, joka oli vahvasti ei-kristitty perhe. Kun avioiduin, huomasin, että mieheni rukoilee yksin ja että hän teki niin säännöllisesti. Sitten eräänä päivänä hän kertoi minulle rukoilemisesta ja se tuntui hyvältä. Hän kertoi, että oli alkanut seurata Jeesusta teidän ohjelmienne kautta. Silloin minäkin aloin kuunnella niitä. Nyt olemme yhdessä kasvaneet Jumalan sanan tuntemisessa. Mieheni päiväpalkka on äärimmäisen pieni, mutta koska yllämme on Jumalan siunaus, olemme tulleet toimeen. Kylämme ihmiset ovat siitä myös ihmeissään. (Toivoa naisille -ohjelman kuuntelija Orissan osavaltiosta)

Palautteet Intia Nainen

TWR:llä oli ratkaiseva merkitys pelastumisessani. Olen 47-vuotias nainen. Synnyin ja kasvoin hinduperheessä. Lapsuudestani asti osallistuin hindujumalien palvontaan. Vuonna 2015 sairastuin, ja käteni ja sääreni turposivat enkä pystynyt kävelemään tai käymään työssä. Koska olin aina ollut hindu, menin ensin poppamiesten luo, sitten lääkäriin, mutta en saanut apua. Tilanne vain paheni eikä näyttänyt olevan toivoa paranemisesta. Kerran ystäväni sanoi, että pitää uskoa Jeesukseen, niin paranee. En tiennyt lainkaan, miten uskoa ja mitä pitäisi tehdä. Hän kehotti kuuntelemaan radio-ohjelmaa meidän vasavin kielellämme.

Etsin ohjelman heti radiostani. Kuulin sanat: ”usko Jumalaan, ja hän täyttää sydämesi toiveet”. Ajattelin silloin, miksi en kokeilisi tätä. Kuuntelin puhujaa, luotin häneen ja rukoilin Jumalaa. Jumala paransi minut kokonaan. Sen jälkeen koko perheeni on kääntynyt seuraamaan Jeesusta. Kuuntelemme aina ohjelmanne.

Palautteet Intia Nainen

Olen kuunnellut khariankielisiä ohjelmia niiden alusta saakka. Aiemmin en osannut kuvitellakaan, että meidän kielellämme olisi jotain radiossa. Oman kielensä kuuleminen antaa tunteen kuuntelijalle hyväksymisestä. Kiitos siitä, että huomasitte meidänkin kielemme. Kävin kyllä seurakunnassa aiemminkin, mutta vasta ohjelmanne kautta pääsin lähemmäs Raamattua

Palautteet Intia Mies

Mieskuuntelija Intian Biharin osavaltiosta: ”Kouluttamattomana oli vaikea huolehtia perheestä. Masennuin ja aloin juoda. Humalassa olin väkivaltainen kotona. Lopulta päätin tehdä itsemurhan. Kaadoin kerosiinia päälleni ja sytytin itseni tuleen. Naapurit kuitenkin pelastivat minut. Vähän sen jälkeen meillä kävi kristitty evankelista ja antoi meille radion. Hän myös asetti siihen TWR:n kristillisten ohjelmien taajuuden. Niin kuulimme Toivoa naisille -ohjelman, jossa juuri silloin puhuttiin alkoholismista vapautumisesta. Aloimme kuunnella säännöllisesti. Pian ymmärsin, että olen syntinen ja tein parannuksen. Aloin uskoa Jeesukseen ja nyt myös vaimoni uskoo.”

Palautteet Intia Mies

Omistauduin aiemmin täysin hindulaisuuden jumalille ja jumalattarille, sillä jo nuoresta asti siivosin temppeliä. Aikuisena tajusin, että elämäni oli tyhjää ja pimeyden valtojen täyttämää. Kerran illalla naapurin radiosta kantautui ihmeen ihanaa puhetta. Se oli teidän ohjelmanne. Ostin oman radion. Ohjelmien kautta opettelin rukoilemaan. Heti kun rukoilin Herraa Jeesusta, pimeys katosi sisimmästäni. Lopulta kävin kasteella ja liityin seurakuntaan. Sukulaiset vastustavat, mutta en luovu uskostani, sillä Jumala vahvistaa minua.”

Intia-palautteiden Kuva

"Kuuntelen kutchinkielistä ohjelmaa aina tiistaiaamuisin. Ajanpuutteen vuoksi en ehdi kirjoittaa teille usein. Tämän ohjelman kautta tulin tuntemaan Herran Jeesuksen Kristuksen, ja että Hän antoi elämänsä puolestamme. Hänen uhrinsa hämmästyttää. Ohjelmista olen oppinut, että pelastus on ainoastaan Jeesuksessa. Kiitän teitä kaikesta hyvästä työstänne heimomme hyväksi."

Intia-palautteiden Kuva

"Perheemme kuuluu toisen uskonnon piiriin. Olemme keskiluokkaisia, meillä on huonekalukauppa. Teen myös puusepäntöitä, sillä en ole käynyt kouluja. Olen aina kuunnellut mielelläni hindinkielisiä elokuvalauluja radiosta. Työtä tehdessänikin pidän radion lähellä. Yhtenä iltana etsiessäni taas musiikkia, osuin magahinkielisen ohjelmanne kohdalle. Kuuntelin sen kokonaan ja tunsin rauhaa. Kuuntelin myöhemminkin ja aloin huomata itsessäni muutoksia. Alaisetkin ihmettelivät, miten olin muuttunut hyväntuuliseksi enkä ollut vihainen heille. Silloin tajusin, että ohjelmanne oli vaikuttanut sen. Olen uskossani vasta kuin pieni lapsi, minun täytyy vahvistua. Vain Jeesus voi muuttaa ihmisen, ja hän tekee sitä ohjelmien kautta. Olen todella kiitollinen teille!"

Palautteet Intia Mies

Meidän alueellamme kristityt ovat pitkään eläneet uhattuina. Aluetta johti kristinuskoa vastustava henkilö, joka teki kristittyjen elämästä vaikeaa ja vainosi meitä. Sellaisessa tilanteessa aloin etsiä jostain vastauksia ja löysin kurukhinkieliset ohjelmanne. Niiden kautta uskoni vahvistui ja pystyin elämään sellaisessa tilanteessa. Ohjelmien kautta myös rukouselämäni vahvistui. Opin ymmärtämään, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka uskovat.

Intia-palautteiden Kuva

Elämässäni tapahtui jotain hyvin ikävää, jonka takia olin pettynyt ja elämästä katosi toivo. En nähnyt valoa tulevaisuudessa enkä halunnut elää. Kerran olin kulkemassa kylämme läpi, kun kuulin jonkun radiosta sellaista puhetta, joka antoi toivoa, ja pysähdyin kuuntelemaan. En ollut kuullut sellaista koskaan aiemmin. Siinä puhuttiin Jeesuksesta. En oikein tiedä, mitä silloin tapahtui, mutta ohjelman jälkeen vain sanoin: ’Herra Jeesus, auta minua.’ Sinä päivänä ymmärsin, että Jeesus voi auttaa myös minunlaistani syntistä. Nyt olen antanut elämäni Hänelle, ja toivon, että pääsisin osaksi Hänen perhettään.

Intia-palautteiden Kuva

Taustamme mieheni kanssa on toisen uskonnon piirissä. Viljelemme maata ja meillä on yksi tytär. Löysin Toivoa naisille -ohjelmat näin. Minulla oli kovia vatsakipuja. Kävin monien lääkäreiden luona, mutta diagnoosia ei osattu tehdä. Kävin myös poppamiesten luona. Kaikkeen meni paljon rahaa ihan turhaan enkä saanut rauhaa. Sitten joku näki surkean tilani ja sanoi, että monet ovat saaneet siunausta Toivoa naisille -ohjelmasta. En omistanut radiota, mutta lainasin naapurilta. Kuuluvuus oli vähän huono, mutta kuulin selkeästi, että minua kehotettiin avaamaan sydämeni ovi Herralle, joka kolkuttaa. Polvistuin ja rukoilin Jeesusta elämääni. Tapahtui ihme, sillä viikossa vatsakipu parantui. Olen todistanut Herrasta monille ja moni on tullut uskoon. Tiedän, että jos en olisi kuullut radio-ohjelmasta, en olisi saanut tietää Jeesuksesta.

Palautteet Intia Nainen

Kouluttamattomana oli vaikea huolehtia perheestä. Masennuin ja aloin juoda. Humalassa olin väkivaltainen kotona. Lopulta päätin tehdä itsemurhan. Kaadoin kerosiinia päälleni ja sytytin itseni tuleen. Naapurit kuitenkin pelastivat minut. Vähän sen jälkeen meillä kävi kristitty evankelista ja antoi meille radion. Hän myös asetti siihen TWR:n kristillisten ohjelmien taajuuden. Niin kuulimme Toivoa naisille -ohjelman, jossa juuri silloin puhuttiin alkoholismista vapautumisesta. Aloimme kuunnella säännöllisesti. Pian ymmärsin, että olen syntinen ja tein parannuksen. Aloin uskoa Jeesukseen ja nyt myös vaimoni uskoo

Palautteet Intia Mies

Uskoin ennen moniin jumaliin. Kun sairastuin, turvauduin noituuteen ja mustaan magiaan. Uhrasin vuohen ja kukon, mutta en parantunut, vaan tilani paheni. Sitten eräs tuttu nainen kertoi bhilinkielisistä kristillisistä radio-ohjelmista, joiden kautta saisin apua. Päätin kokeilla. Yllätyin suuresti. Rukoilin Jeesusta, kuten ohjelmassa kehotettiin. Paranin ja sain rauhan. Vähitellen ymmärsin enemmän evankeliumia ja päätin seurata Jeesusta. Ohjelmien kautta saan vahvistusta uskolleni. Olen kertonut ohjelmista monille naisille.

Palautteet Intia Nainen

Kuuntelen Toivoa naisille -ohjelman poikkeuksetta. Joka kerta siitä on iloa. Saan hyviä vinkkejä. Erityisesti jakso "Onnellisen perheen perusta" on auttanut meitä. Se auttoi minua parantamaan yhtä ja toista tapaani. Opin paljon siitä, miten miehen ja vaimon tulee käsitellä asioita, ja varsinkin listoista, joissa kerrottiin, miten kannattaa ja miten ei kannata toimia. Olen varma, että jokaisessa perheessä kannattaisi kuunnella näitä ohjelmia.

Palautteet Intia Nainen

Olen kuunnellut khariankielisiä ohjelmia nyt vuoden ajan. Ennen elimme täällä maaseudulla niin kuin heimomme esi-isät ennen meitä. Kiitos siitä, että opetatte meille Jumalan Sanaa ja autatte meidät pois vääriltä teiltä. Ponnistelunne tuottavat hedelmää Jumalan kunniaksi!

Intia-palautteiden Kuva

En ole taustaltani kristitty. Elämäni oli täynnä pahuutta, kun gujaratinkielinen Toivoa naisille -ohjelma kiinnitti huomioni. Ohjelmien kautta Jeesus astui elämääni ja muutti minut kokonaan. Hän on siunannut elämäni kaikkia osa-alueita. Kotona minut torjuttiin, mutta siitä uskoni vain vahvistui. Kuuntelen ohjelman joka kerta. Olen oppinut paljon Jeesuksesta ja hänen seuraamisestaan. Voitteko rukoilla kanssani, että sukunikin alkaisi kuunnella Toivoa naisille -ohjelmia?

Palautteet Intia Nainen

Minulla oli pahoja vatsa- ja rintakipuja. Lääkärit eivät osanneet auttaa. Sinun toivosi -ohjelmasta rohkaistuin pyytämään esirukousta. Nyt olen paljon paremmassa kunnossa. Kiitos rukouksista.

Palautteet Intia Mies

Minulla on vaimo ja neljä lasta. Palvoimme suurella hartaudella perinteisiä jumaliamme, vietimme juhlat ja suoritimme rituaalit. Olin harjoittanut myös noituutta. Kaikki oli hyvin, kunnes tyttäreni paloi pahasti tapaturmassa. Veimme häntä paikasta toiseen hoitoon, mutta mikään ei auttanut. Naapuri kuunteli teidän ohjelmaanne radiosta. Hän kertoi meille Jeesuksesta, joka rakastaa meitä, ja se yllätti meidät täysin. Hän kutsui meidät kirkkoon, jossa rukoiltaisiin tyttömme puolesta. Vanhempani vastustivat, mutta lopulta kuitenkin menin. Jumala kuuli rukoukset, tyttö parantui ja me saimme rauhan uskosta Jeesukseen. Sen jälkeen vanhempani eivät ole vastustaneet uskoamme. Ohjelmien johdosta meillä on nyt vahva usko.

Palautteet Intia Mies

Olen pastori ja julistan evankeliumia sekä hindiksi että omalla kielelläni dhodiaksi. Nämä ohjelmat ovat täysin muuttaneet elämäni, koska ne ovat niin hyödyllisiä hengellisen työn tekijöille. Pystyn tekemään työtä nyt paremmin. Olen saanut lisää oppia Raamatusta ja sen kautta koko arkinen elämäni on muuttunut. Haluan nyt sydämestäni tehdä työtä, jotta heimomme ihmiset tulisivat tuntemaan Vapahtajansa Jeesuksen Kristuksen.

Intia-palautteiden Kuva

Etsin rauhaa, mutten saanut sitä hindulaisuuden jumalilta. Kun kuulin meidän mauchin kielellämme radiosta Jeesuksesta, pidin heti hänestä. Kuulin, että hän on sama eilen, tänään ja aina. Kun kerrottiin, miten Jeesuksen voi ottaa sydämeensä, tein niin. Kerroin äidilleni, ja kuuntelimme seuraavan ohjelman yhdessä. Hänkin otti Jeesuksen vastaan elämäänsä. Olimme löytäneet todellisen elävän Jumalan. Lakkasimme heti palvomasta hindulaisuuden jumalia. Kiitos Jumalalle siitä, että hän pelasti perheemme!

Intia-palautteiden Kuva

Kaksi lastamme ovat jo nuoria aikuisia. Harrastimme epäjumalanpalvontaa ja olimme kaukana elävästä Jumalasta. Vaikeuksien tullessa kävimme poppamiesten ja taikojen tekijöiden luona. Elämä oli kurjaa ja siitä puuttui rauha kokonaan. Sitten sairastuimme. En pystynyt kävelemään, pojalla oli kova kuume ja mieskin oli sairas. Kävimme sairaalassa ja poppamiesten luona, mutta apua ei tullut. Soitimme kylän pastorille ja pyysimme rukousta. Hän tuli käymään ja toi seurakunnan vanhimpia mukanaan. He rukoilivat, me paranimme ja aloimme uskoa Jeesukseen. Heiltä kuulimme gujaratinkielisistä Toivoa naisille -ohjelmista. Kuuntelin säännöllisesti. Sitten me kaikki menimme kasteelle. Ohjelmasta saa paljon apua perhe-elämään. Perustin ohjelman rohkaisemana kyläämme naisten rukousryhmän. Yhteinen rukous tuo meille siunausta. Saamme myös rukoilla maailman naisten puolesta. Anoppini ei ole vielä kristitty. Rukoilisitteko hänen puolestaan.

Intia-palautteiden Kuva

Kiitos siitä, että toitte khariankieliset ohjelmat tietoisuuteeni. Asun osavaltiomme pääkaupungissa, jossa ei ole tavallista ostaa radiota. Siksi on mahtavaa, että TWR myy seurakunnissa radioita, joissa on digitaalisoitin. Innostuin ostamaan sen, kun siinä on vielä kaukosäädinkin. Soittimen avulla voimme kuunnella ohjelmia milloin haluamme. Aiemmin päivämme olivat täynnä kaikenlaista työtä eikä aikaa ollut Jumalalle. Nyt meille on tullut tärkeäksi tavaksi aloittaa aamu kuuntelemalla Jumalan Sanaa. Monet kiitokset tästä mahdollisuudesta, jolla on ikuisuusarvoa.

Intia-palautteiden Kuva

Noudatimme kaikkia uskontomme menoja joka päivä, mutta meillä ei ollut rauhaa. Olin alkoholisti ja riitelin aina vaimoni kanssa ja löin lapsia. Kuuntelin radiosta paljon kevyttä musiikkia ja sitä etsiessäni kuulin yllättäen ohjelmaa omalla kielelläni. Vaimokin innostui, koska se oli meidän kielellämme, vasaviksi. Ohjelmassa sanottiin: ’Jeesus tahtoo olla kotinne Herra. Kutsukaa hänet kotiinne, niin saatte rauhan.’ Sanat koskettivat minua, sillä meillä oli paljon vaikeuksia. Annoin elämäni Jeesukselle ja Hän muutti tilanteemme täysin, se oli ihme. Pääsin eroon alkoholista ja kotiimme tuli rauha. Lisäksi saimme ilon, joka oli meille täysin uutta.”

Intia Kuuntelijakokous Kuva Juha Auvinen

Kasvoin toisen uskonnon piirissä. En päässyt kouluun, koska minun piti tehdä työtä riisipelloilla. Minulla oli erilaisia sairauksia. Ymmärrän nyt, että olin pahojen henkien kahleissa. Sen enempää lääkärit kuin poppamiehetkään eivät pystyneet auttamaan. Sitten kuulin naapurin radiosta bhilinkielistä laulua. Sen jälkeen tuli kristillinen puhe ja sitten rukous. Pidin kuulemastani kovasti, päätin luottaa Herraan. Huomasin välittömästi paranemista kehossani. Aloin kuunnella ohjelmia kotonani säännöllisesti. Muutaman päivän kuluttua tajusin vapautuneeni pahojen henkien vallasta. Kodissamme vallitsee nyt rauha. Kiitän Herraa hänen ihmeellisistä töistään.

Intia-palautteiden Kuva

Olen kertonut Toivoa naisille -ohjelmista monille ihmisille. On ihanaa, kun saan kuulla, miten he ovat saaneet ohjelmista siunausta elämäänsä. Erityisesti paikallisessa luterilaisessa seurakunnassa ja Calvary-seurakunnassa monet ovat alkaneet kuunnella ohjelmianne, kun olen kertonut heille niistä. Pyydän lähettämään kiireesti lisää TWR:n radio-ohjelmien aikatauluja. Tiedän, että teillä on kuuntelijoita monissa kylissä.

Intia-palautteiden Kuva

Ohjelman kuuntelemisen kautta siskoni elämä on muuttunut ja hän löysi uuden elämän Jeesuksessa. Hän asui meillä miehensä kanssa. Miehen käytöksen vuoksi meillä ei ollut rauhaa. Siskoni käytti rumaa kieltä ja pilkkasi meitä muita. Sitten kerroin hänelle odijankielisistä Toivoa naisille -ohjelmista. Parin viikon kuluttua Herra kosketti häntä, hän pyysi itkien anteeksi syntejään. Hänen pitäisi nyt saada kasvaa hengellisesti. Ohjelmat tyydyttävät myös minun hengellistä janoani ja saan niistä hengellistä ravintoa.

Intia-palautteiden Kuva

Minut opetettiin jo lapsena palvomaan epäjumalia ja minua vietiin palvontapaikoille. Tämä alue Biharissa on todella syrjäinen. Meillä ei ole koulua. Tiet ovat suuren osan vuotta liejuisia. Silti onnistuin käymään 10 vuotta koulua. Äitini on leski ja meitä oli kolme lasta, joten jouduimme tekemään mitä tahansa töitä. Elämä oli vaikeaa ja täynnä ongelmia. Kuulin ohjelmanne ensimmäisen kerran erään sukulaisen luona. Oman kielen kuuleminen radiosta oli mahtavaa. Ohjelman kautta ymmärsin, että olen väärällä tiellä. Jatkoin ohjelmien kuuntelua kotona. Vähitellen ymmärsin, että Jeesus on kuollut syntieni tähden ja vain hän voi pelastaa minut synnillisestä elämästäni. Rukoilimme paljon ja kuuntelimme ohjelmia, kunnes tuli päivä, että pystyimme rukoilemaan Jeesusta elämäämme. Nyt meidän koko perhe, äiti, sisko, veli ja minä, kuulumme seurakuntaan emmekä aio palata takaisin entiseen. Kiitos teille ohjelmista, jotka toivat meille pelastuksen!

Intia-palautteiden Kuva

Kylämme nimi tarkoittaa pitkää vuorta, sillä kylä sijaitsee vuoren rinteellä. Täällä ei ole sähköä, ei koulua eikä kunnon teitä. Ympärillä on viidakkoa. Ainoa viihteemme on radio, jollainen joillakin kyläläisillä on, myös minulla. Kuuntelen siitä uutisia ja elokuvalauluja. Elin synnissä, en ollenkaan hyvää elämää. Eräänä iltana satuin ohjelmanne kohdalle. Kun aloin kuunnella säännöllisesti, Jumalan sana puhui minulle suoraan synneistäni. Ohjelman puheet koskettivat minua. Tunnustin syntini ja pyysin niitä anteeksi. Vain Jumalan armon takia pelastuin ja olen nyt uskossa. Kiitos siitä, että toitte evankeliumin tänne syrjäkylälle.”

Intia-palautteiden Kuva

Intian Orijan osavaltiosta: Mieheni on juoppo eikä huolehdi lainkaan perheestä. Meillä on kolme lasta, jotka ovat kokonaan minun vastuullani. Mies tulee kotiin vasta myöhään ja vain vaatii ruokaa. Jos sanon, ettei ole ruokaa, joudun hänen kiukkunsa ja lyöntiensä kohteeksi.

Tilanne oli niin vaikea, että harkitsin itsemurhaa. Siinä vaiheessa sain kuulla Toivoa naisille -ohjelmastanne. Se osoittautui valtavan rohkaisevaksi. Jonkin aikaa kuunneltuani päätin, että tulkoon mitä tulee, pysyn mieheni rinnalla ja jatkan rohkeasti tässä surkeassa tilanteessa. Rukoilisitteko puolestani ja mieheni muuttumisen puolesta.

Intia-palautteiden Kuva

Asun yhdellä Biharin osavaltion köyhimmistä alueista Sitamarissa. Mitään kehitystä ei ole tapahtunut 60 vuoteen. Sähköä saadaan ehkä pari tuntia päivässä, ehkä ei sitäkään. Sateisena aikana tiet ovat liejuiset ja kaupunkiin on todella vaikea päästä. Koulussa on nykyään kahdeksan luokkatasoa. Tosin opettajat jättävät usein tulematta.

Käyn täältä kylältä käsin kaupungin collegessa opettamassa kemiaa. Olen opiskellut monissa maissa ja nähnyt kauniita kirkkoja. Kristitty ystävä ulkomailla kertoi kristinuskosta, mutta se ei tehnyt minuun mitään vaikutusta. Mutta kun kotikylällä kuulin omalla äidinkielelläni, maithiliksi, ohjelman, kiinnostuin siitä valtavasti. Aikani kuunneltuani ohjelmia päätin seurata Jeesuksen opetuksia lopun elämääni. Siunatkoon Jumala teitä, kun opetatte meitä oikealle tielle ja vahvistatte uskoamme.

Intia-palautteiden Kuva

Mieheni on täällä osavaltiossamme parlamentin jäsen. Poikamme on hammaslääkäri ja hänkin pyrkii osavaltion parlamenttiin. Hän ja hänen vaimonsa ja kaksi lastaan asuvat meillä. Katsomme Sinun toivosi -ohjelmaa. Minusta on hyvä, että käytät siinä tavallista arkipäivän hindiä. Selität Raamattua selkeästi. Olen oppinut siitä paljon. Kun tulet meidän kaupunkiimme katsojatapaamiseen, tulisitko samalla meille kotiin kylään.

Intia-palautteiden Kuva

Olemme yksinkertaisia maaseudun ihmisiä ja tehneet aina niin kuin heimomme esi-isät ennen meitä. Emme ollenkaan ymmärtäneet, että teimme väärin. Aiemmin emme kuunnelleet lainkaan radiota, mutta kun seurakunnasta kuulimme, että on olemassa khariankielisiä ohjelmia, se innosti meitä. Jälkihoitotyöntekijät ovat myös olleet suureksi avuksi. Kiitos siitä, että opetatte meille Jumalan Sanaa ja autatte meidät pois vääriltä teiltä. Ponnistelunne tuottavat hedelmää Jumalan kunniaksi.

Intia-palautteiden Kuva

Isäni on toisen uskonnon pappi, joten tunsin hyvin sen uskonnon menot. Kaikista rituaaleista huolimatta perheessä ei ollut rauhaa. Minut naitettiin 18-vuotiaana maalaistytölle. Aikaa kului eikä hän tullut raskaaksi. Huolestuin, sillä se oli pahaenteistä. Kävin kristityn ystävän luona, joka juuri silloin kuunteli bhilinkielistä ohjelmaanne. Ohjelman jälkeen hän selitti minulle evankeliumin. Otin Jeesuksen vastaan Vapahtajanani, ja sitten rukoilin, että saisimme lapsen. Jumala kuuli rukouksen ja antoi meille pienen tytön. Aloimme kuunnella ohjelmia useammin ja käydä seurakunnassa.

Intia Kuuntelijakokous Kuva Juha Auvinen

Aloin kuunnella hindinkielisiä Toivoa naisille -ohjelmia pari vuotta sitten ja olen täysin ”koukussa”. Vaikka tämä onkin naistenohjelma, se on hyödyllinen myös miehille. Olisi hyvä, jos teillä olisi keskustelussa joskus mukana myös mies. Meillä kotona vallitsee rauha ja hyvä yhteisymmärrys juuri niiden neuvojen vuoksi, joita olette antaneet naisille. Kun tulee ongelmia, palaamme siihen, mitä ohjelmissa on sanottu, ja niin löydämme ratkaisut.

Intia Kuuntelijakokous Kuva Juha Auvinen

Minulla on vaimo ja neljä lasta. Palvoimme suurella hartaudella perinteisiä jumaliamme, vietimme juhlat ja suoritimme rituaalit. Olin harjoittanut myös noituutta. Kaikki oli hyvin, kunnes tyttäreni paloi pahasti tapaturmassa. Veimme häntä paikasta toiseen hoitoon, mutta mikään ei auttanut.

Naapuri kuunteli teidän ohjelmaanne radiosta. Hän kertoi meille Jeesuksesta, joka rakastaa meitä, ja se yllätti meidät täysin. Hän kutsui meidät kirkkoon, jossa rukoiltaisiin tyttömme puolesta. Vanhempani vastustivat, mutta lopulta kuitenkin menin. Jumala kuuli rukoukset, tyttö parantui ja me saimme rauhan uskosta Jeesukseen. Sen jälkeen vanhempani eivät ole vastustaneet uskoamme. Ohjelmien johdosta meillä on nyt vahva usko.

Intia Kuuntelijakokous Kuva Juha Auvinen

Olen työssä yksityisessä yrityksessä. En ole kristitty. Olen aina suorittanut oman uskontoni rituaalit. Sitten kuulin ystäviltäni kutchinkielisistä ohjelmistanne. Kun aloin kuunnella, en pystynyt lopettamaan. Puhe ja laulut vaikuttivat sen. Haluan tietää lisää Jeesuksesta Kristuksesta. Lähettäisittekö jotain kirjallisuutta.

Intia Kuuntelijakokous Kuva Juha Auvinen

 "Minulla on vammainen poika ja väkivaltainen ja raaka aviomies. Hän lyö minua, varastaa rahat eikä itse millään tavalla auta perhettä. Asumme Rajasthanissa. Olen töissä, jotta tulisimme toimeen, mutta palkka ei riitä. Sain kutsun kristilliseen seurakuntaan, jotta saisin ystäviä. Siellä joku suositteli katsomaan Sinun toivosi -ohjelmaa Shubhsandesh-kaapelikanavalta. Olen uusi uskova, ja koska ohjelmassa puhutaan selkeästi ja yksinkertaisella kielellä, ymmärrän sitä hyvin. Minulla on monia kysymyksiä kasteesta, paranemisesta ym."

Intia Kuuntelijakokous Kuva Juha Auvinen

Olin sairaalassa 10 päivän ajan, mutta tilassani ei tapahtunut muutosta. Joka aamu tuntui paremmalta, mutta illalla tilanne oli yhtä paha. Sinne tuli kristitty mies, joka rukoili puolestani Jeesuksen nimessä. En ymmärtänyt mitään siitä rukouksesta, mutta hän kehotti minua kuuntelemaan mauchinkielisiä radio-ohjelmia. Minulla oli radio, joten heti samana iltana kuuntelin. Sinä iltana huomasin kuntoni kohentuneen. Ymmärsin, että Jeesuksen nimessä on voima ja hän on todellinen Jumala. Jatkoin ohjelmien kuuntelemista kotona. Kuulin, että tämä Jumala rakastaa kaikkia ehdoitta. Kirjoitin kirjeen ohjelmassa annettuun osoitteeseen ja kerroin tarinani. Sain nopeasti vastauksen. Suureksi hämmästyksekseni tajusin, että ohjelmientekijä oli juuri sama mies, joka oli käynyt sairaalassa. Hän uskalsi kirjoittaa, että Jeesus oli parantanut minut, ja kehotti minua ottamaan Hänet elämäni Vapahtajaksi. Tein niin ja lopetin saman tien hindujumalien palvomisen.

Avainlukuja Taustakuva

Olin aiemmin toisen uskonnon seuraaja. Vaimoni tuli kerran kovin sairaaksi.  Hänellä oli paljon kipuja, ja vaikka kävimme sairaalassa, ei hän saanut helpotusta oloonsa. Yhtenä aamuna olin jo aikaisin jalkeilla ja murehdin vaimoni tilannetta, kun kuulin omalla äidinkielelläni puhetta naapurimme radiosta. Kuuntelin ja ymmärsin, että kyseessä oli kotwaliankielinen radio-ohjelma. Siinä puhuttiin Jeesuksesta Kristuksesta, se kosketti minua ja jotenkin vain tunsin rauhan.

Intia-palautteet

Olen koulussa 10. luokalla. Koeviikkojen aikana olin hyvin masentunut, mutta kuunneltuani ohjelmaanne kaikki pelko katosi ja olin valmis kokeisiin. Kiitos, että lähetätte niin kivoja ohjelmia. Ne auttavat minua ymmärtämään Raamattua. Kirjoitattehan minulle ja lähettäkää myös kirjallisuutta.

Intia-palautteet

Noudatimme joka päivä kaikkia uskontomme menoja, mutta meillä ei ollut rauhaa. Olin alkoholisti, riitelin vaimoni kanssa ja löin lapsia. Kuuntelin radiosta paljon kevyttä musiikkia ja sitä etsiessäni kuulin yllättäen ohjelmaa omalla kielelläni. Vaimokin innostui, koska se oli vasavin kielellä. Ohjelmassa sanottiin: "Jeesus tahtoo olla kotinne Herra. Kutsukaa hänet kotiinne, niin saatte rauhan." Sanat koskettivat, sillä meillä oli paljon vaikeuksia. Annoin elämäni Jeesukselle, ja hän muutti tilanteemme täysin. Se oli ihme. Pääsin eroon alkoholista, ja kotiimme tuli rauha. Lisäksi saimme ilon, joka oli meille täysin uutta.

Intia-palautteet

Tämä on kyynelten tarina. En tule kristitystä perheestä enkä tuntenut aiemmin Jeesusta. Tuntuu kuin olisin kuoren sisällä, sietämättömien vaikeuksien paikassa, josta en pääse minnekään. Äitini on kuolinvuoteellaan, ja myös veljeni ja isäni terveys on huono. Saatana ei anna minun olla onnellinen. Kärsin itsekin kivuista, eivätkä lääkkeet ole auttaneet. Lisäksi eräs sukulainen on haastanut minut oikeuteen. Minulla ei ole enää kyyneliä vuodatettavaksi. Kaiken keskellä kuulin tamilinkielistä ohjelmaanne. Huusin Jeesusta apuun. Uskon, että hän pitää minusta huolen. Voitteko rukoilla, että hän vapauttaa minut tästä tilanteesta.

Intia-palautteet

Asun syrjäisellä alueella, jossa ei ole sähköä eikä teitä. Suvussani ei ole muita kristittyjä, mutta tiedän kylältäni joitain uskovia. Seurasin aikani heidän elämäänsä nähdäkseni, poikkeaako se muista ihmisistä. Siitä alkoi etsintäni. Kerran Jumala johti minut radion äärellä teidän ohjelmanne kohdalle. Oli hienoa kuulla ensimmäistä kertaa omaa äidinkieltä radiosta! En ymmärtänyt ohjelman sisältöä kunnolla, mutta aloin kuunnella sitä säännöllisesti. Vähitellen ymmärsin, että puhuitte Jeesuksesta. Minusta tuli innokas kuuntelija ja halusin noudattaa opetuksianne. Pikkuhiljaa huomasin, että elämäni muuttui. Nyt uskon Jeesukseen ja olen valmis kertomaan siitä julkisesti. Kannan aina radiota mukanani, jotta pystyn kuuntelemaan jokaisen ohjelman.

Intia-palautteet

.

Intia-keräys jatkuu

Media vie evankeliumin perille nopeasti, helposti ja edullisesti. Sansan medialähetys Intiaan alkoi yli 30 vuotta sitten. Keräämme varoja Intian monipuoliseen työhön. Tuomme yhdessä evankeliumin yli puolen miljardin intialaisen ulottuville, 14 kielellä. Annetaan evankeliumille siivet Intiaan!

Medialähetys Sanansaattajat 2018 – Pidetään lähetys käynnissä